Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Különleges tájak, különleges borok
2018-03-02
Március 6-án kerül megrendezésre az első Príma Borverseny, ahol a magyar borvidékek nagyjai szállnak versenybe, hogy végül elnyerjék a legjobbnak járó elismerést és bekerüljenek a Príma polcaira. Ennek alkalmából most Magyarország borvidékeire kalandozunk el. Ismerd meg velünk a szőlőtermesztő és borkészítő területek természeti szépségeit, egyedi, sajátos borfajtáit és ízvilágait.Szemezgessünk közülük!

Eger

 

 

Az egri borvidék ezeréves múltú történelmi borvidékünk, Eger mellett – mely alatt egy igazi földalatti pincerendszer húzódik –még további 19 településből áll. A vidék legismertebb bora az Egri Bikavér, melynek elnevezése Garay János költő egyik bordalában szerepel. Manapság az Egri Bikavér megnevezést a két-három borból készült cuvée-re használják. 2011-ben megszületett a bikavérnek a fehérboros párja, az Egri Csillag, nevével Gárdonyi Géza híres regényére is utalva.

Válaszd a 2012-es évjáratú Simon Egri bikavér száraz vörösbort!

 

 

Badacsony

 

 

A Balaton karakteres, vulkanikus eredetű hegyét már csak a túrázási lehetőség miatt is megéri felkeresni. A klíma különleges, szubmediterrán jellegű, jellemző a sok napsütés és magas páratartalom, mely különösen kedvez a szőlőtermesztésnek és garantálja a testes, zamatos borokat. A badacsonyi borvidéken találjuk a sehol máshol nem fellelhető ősi magyar szőlőfajtát, a kéknyelűt, mely nevét levélnyele kékes árnyalatáról kapta. Ez egyfajta gyógyborként is funkcionál, hála magas a káliumtartalmának.

Válaszd a Badacsonyi Kéknyelű száraz fehérbort!

 

 

Etyek-Buda

 

 

A Budapest közvetlen szomszédságában található borvidék elsősorban az elegáns fehérborok és pezsgők termelőközpontja. Rendszeresen tartanak itt gasztro sétával egybekötött borkóstolókat, a napi hajtásban megfáradt fővárosiak ideális hétvégi kirándulóhelye lehet.

Válaszd a Szent István Korona Etyek-Budai Irsai Olivér száraz fehérbort!

 

Tokaj

 

  

Ha azt mondjuk, bor, sokaknak elsőként a tokaji borvidék ugrik be. Nem véletlenül, ugyanis világhírű az itt készülő tokaji aszú. Az aszúbor igazi különlegesség, aszúsodott szőlő felhasználásával készül. Ezeket a borokat a boltokba kerülés előtt minimum három évig érlelik, ebből legalább két évig fahordóban.

Válaszd a Bodvin Tokaji Aszú 5 puttonyost!

 

Villány

 

  

Az egyik legismertebb, legkedveltebb és egyben legdélebben fekvő borvidékünk – így különösen sok napfény éri az itt termő szőlőt. Ősi bortermelő vidék, már a kelták és a rómaiak is műveltek szőlőt Villány határában. Külön érdekesség még, hogy itt járhatjuk végig Magyarország első Borútját. A hagyományok ápolásában nagy szerepet játszik a Villányi Borrend: a tagok kék ruhát viselnek, az itt 250 éve honos „Kékoportó” szőlőfajta előtt tisztelegve. Jelentős a vidéken a borturizmus, a villányi pincetúrák céges csapatépítők, lánybúcsúk, szülinapok és megannyi más ünnepi alkalom méltó színhelyéül szolgálnak.

Válaszd a Vylyan Villányi Cuvée száraz vörösbort!

 

Szeretnéd, ha otthon te is összeállíthatnál egy válogatást Magyarország borvidékeinek legjavából? Ki ne vágyna egy ilyen remek gyűjteményre, de mégis ki szeretne annyi üveget cipelni? Van megoldás! Vásárolj a Príma Online-on és neked csak annyi dolgod lesz, hogy megvárd, míg a futár odaérkezik hozzád a megrendelt borokkal! Rendelésedet kifizetheted online, de akár a futárnál is készpénzzel!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva