Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 csodarecept a csodás sárgarépából
2018-03-12
A sárgarépa magas A-vitamin és antioxidáns tartalma miatt remek hatással van bőrünk egészségére, többek között megakadályozza a ráncok kialakulását, C-vitamin tartalma pedig segíti a kollagén termelését, ami megelőzi a bőr öregedését. Ugyancsak a C-vitamin és mellette az E-vitamin tartalom serkenti a fejbőr vérkeringését, késelteti az őszülést és segíti a haj növekedését. Emellett a sárgarépa tele van foszforral, K-, B1-, B2-, B6- és E-vitaminnal. A zöldség a kismamáknak is erősen javasolt, hiszen segíti a magzat fejlődését és a tejelválasztást.

Vagyis rendkívül okos megoldás, ha a sárgarépát mindennapi étkezésünk kiemelt szereplőjeként kezeljük. Hoztunk is három receptet, amivel ezt könnyedén megoldhatjuk. Ráadásul egyszerűen, gyorsan és finoman!

 

Sárgarépa főzelék

Sárgarépát főzelékként? Miért ne? Bár sokak számára furcsa lehet a gondolat is, valójában a sárgarépából is tökéletes, édeskés főzelék készíthető, ami kiválóan megy különböző húsokhoz is. Ráadásul az elkészítése is gyors és egyszerű!

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 3 dkg finomliszt
  • Cukor
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • Bors
  • Tökmag
  • Petrezselyem

Elkészítés:

A megtisztított és felvágott sárgarépát pároljuk puhára olajon egy kis vízzel. Ha már megfelelő a répák állaga, vegyük le őket a tűzről, hagyjuk kicsit lehűlni őket és tegyük hozzá a lisztet, a tejet és a vizet. Jól keverjük el, majd forraljuk fel és ízesítsük sóval és cukorral. A bátrabbak egy kis borssal is megbolondíthatják, a tetejére pedig szórhatunk tökmagot és petrezselymet.

 

 

Répás szendvicskrém

Ki ne imádná a zöldségekből készült szendvicskrémeket? Gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ráadásul a megfelelő ízesítéssel valóban színt vihetnek a mindennapi étkezésekbe. Ráadásul ez a narancssárga finomság még jól is fog mutatni az asztalon!

Hozzávalók:

  • Néhány szál sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Tömlőssajt
  • Majonéz
  • Joghurt
  • Bors

Elkészítés:

Hámozás után főzzük meg a répát, majd tegyük bele a mixerbe. A zöldség mellé mehet a fokhagyma, ízlés szerint a majonéz és a joghurt, illetve a tömlőssajt. Majd jöhet a mixelés! Ha az állag nem megfelelő, még egy kis tömlőssajttal vagy nyers répával javíthatunk rajta.

 

 

Grillezett fokhagymás répás mártogató

Maximáljuk ki a répás élvezeteket! Az előbb megismert szendvicskrémet akár mártogatósként is használhatjuk., ám nemcsak keksz, hanem akár grillezett répa mellé is! Tökéletes diétás snack a nap bármelyik részében. Ráadásul gyorsan elkészíthető, akár nagyobb adagban is.

Hozzávalók:

  • Néhány szál sárgarépa
  • Olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • Petrezselyem

Elkészítés:

Pucoljuk meg és tisztítsuk meg a vékony gerezdekre vágott sárgarépákat, majd tegyük őket egy zacskóba. A zacskóba mehet a répák mellé az olaj, a lereszelt fokhagyma, a só és a bors. Alaposan rázzuk össze, majd tegyük sütőpapírra és mehet is a finomság a sütőbe. Sütés közben néha forgassuk meg a zöldségeket, ha pedig megpirultak, vegyük ki őket, és szórjuk meg a gerezdeket petrezselyemmel.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva