Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Két zöld sztár: a spenót és a sóska
2018-04-09
Először is kezdjük egy nagy kérdéssel: hogyan tudjuk megkülönböztetni egymástól a sóskát és a spenótot? Nos, van egy rossz hírünk: kinézet alapján igencsak nehéz lesz, mivel a levélforma és a szín fajtától függően változhat, így ha különbséget akarunk tenni, nincs mese: kóstolni kell! De mit kell éreznünk? A sóska nyersen savanykás, a spenót viszont nem. De mitől is olyan fontosak ezek a zöldségek?

A sóska és a spenót is tele vannak vitaminnal és más ásványi anyagokkal, illetve antioxidánsokkal. A sóskában lévő A-vitamin jó hatással van a szemre, bőrre és hajra, de magas C-vitamin tartalma is. Emellett található benne vas, nátrium, foszfor és kalcium is. Jó tesz csontjainknak és a vérszegénység ellen is hatásos. Ezen felül mivel alacsony a kalóriatartama, bátran fogyaszthatjuk nagy mennyiségben.

A spenót a pletykákkal ellentétben nem különösen gazdag vasban, viszont található benne A-, C-, B- és E-vitamin, illetve foszfor, kalcium, kálium és magnézium is. Kalóriában pedig ez a növény is szegény, így bátran lehet az egészséges életmódod része.

Mindkét növénynél fontos, hogy ne főzzük őket alumínium vagy vas edényekben a bennük lévő oxálsavak miatt.

De mit is készíthetünk a két extra egészséges zöldségből? Hoztunk két receptet!

 

 

Almás sóskafőzelék

Alma és sóska? Meglepő, de ínycsiklandozó párosítás! Így dobd fel a jól megszokott sóskafőzeléket egyszerűen, gyorsan, mégis kreatívan!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pirítsuk meg a lisztet egy kis sóval, majd ha kész, öntsük fel a tejjel. Ezek után az edénybe tegyük bele a felolvasztott sóskakrémet, a cukrot, keverjük el simára és tegyük hozzá a tejszínt. Ezt követően tegyük bele a megpucolt, gerezdekre vágott almákat (ha édes az alma, használjunk kevesebb cukrot) és főzzük a sóskában addig, míg meg nem puhul. Ha az alma már megfelelő halmazállapotú, botmixerrel dolgozzuk össze a sóskával és kész is a különleges, mégis ismerős finomság!

 

 

Baconos rakott spenót

Nincs is jobb, mikor a különböző ízek tökéletes harmóniában játszanak egymással egy jénaiban, ugye? Ha szereted a rakott finomságokat, ezt a receptet imádni fogod!

Hozzávalók:

Előkészítés:

Főzzük meg a tésztát sós vízben, szűrjük le majd forgassuk át az olívaolajban. Mossuk meg a spenótot, forrázzuk le, majd aprítsuk fel, sózzuk meg, nyomjuk bele a fokhagymát, majd kezdjük el főzni. Ebbe a főzetbe öntsük bele a tejszínbe elkevert tejet és tojásokat, de vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon a végeredményt. A vajjal kikent jénaiban öntsük bele a tészta felét, majd öntsük rá a spenótos főzetet és erre tegyük rá a baconszeleteket, majd újra jöhetnek ezek a rétegek szépen egymás után. A tetejére szórjuk rá a sajtot, majd helyezzük be a 200 Celsius-fokos előremelegített sütőbe, alufóliával letakarva. Mikor már összesültek az alapanyagok, vegyük le az alufóliát, majd tegyük vissza a sütőbe a nagy művet, hogy kicsit megpirulhasson a sajt.

Az egészséges életmód fontos része a pihenés is! Éppen ezért hagyd a vásárlást és cipekedést másra és inkább rendeld meg a Príma Online-on a hozzávalókat! Ha pedig megtetszett a recept, mentsd el külön a bevásárlólistaként, hogy máskor egy kattintással megoldhasd az alapanyagok beszerzését. Az online vásárlás után pedig nincs más dolgod, mint megvárni a futárt és belevágni a főzésbe!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva