Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 sajtos sütemény, amiért rajongani fogsz
2018-04-27
Ki ne szeretne néha egy jó kis ropogtanivalót? Bár jobb a tévé előtt és olvasás közben inkább valami egészségeset majszolni, de azért néha beleférhet egy kis sós sütemény is a szabadidőbe, nemde?

A sajtos rágcsálnivalók varázsa nemcsak abban rejlik, hogy nagyon-nagyon finomak tudnak lenni, de elkészítésük sokszor olcsó, gyors, ráadásul közben akár a gyerekek is segíthetnek, hogy ne csak a majszolás legyen közös családi program, hanem a sütés is. Hoztunk három receptet, amikkel minden esetben jól jársz, akár magadnak, akár családodnak, akár a baráti társaságodnak készíted a finomságokat, ezeket mindenki imádni fogja!

 

 

Fokhagymás sajtos pogácsa

Megszokott íz, egy kis gasztronómiai csavarral!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Olvasszuk fel a margarint és a kefirrel együtt verjük habosra. Ezek után mehet bele a tojás, a lereszelt fokhagyma (vagy akár fokhagymakrém), a krémsajt, liszt és 10 dkg trappista sajt. Gyúrjuk össze a tésztát, nyújtsuk ki, hajtogassuk össze, és a folyamatot ismételjük meg újra. Ezek után nyújtsuk ki a kész tésztát nagyjából egy centi vastagra, kenjük meg tojással, majd mehet rá a maradék sajt! Ezt követően szaggassuk ki a kívánt formára, majd a finomságok mehetnek sütőpapírral kibélelt tepsibe és irány az előremelegített 180 °C-os sütő, míg aranybarnák nem lesznek a pogácsák!

 

 

Sajtos perec

Ha már szotyizunk a tévé előtt, tegyük pereccel!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a finomlisztet a margarinnal, 15 dkg sajttal, a tejföllel, a szalalkálival, sóval és a tojássárgájával, és gyúrjuk addig, míg egyenletes nem lesz a tészta. A masszát ezután nyújtsuk ki, szórjuk meg a maradék sajttal – de akár tehetünk rá különböző magvakat is –, vágjuk apró csíkokra és fonjuk belőle apró pereceket. De akár csalhatunk is és a kinyújtott tésztából perecformákkal vágjuk ki a finomságokat! A pereceket tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és mehetnek is be a 180 °C-os előremelegített sütőbe.

 

 

Napraforgómagos sajtos rudacskák

Apró magos finomság ropogós szezámmaggal.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a finomlisztet a margarinnal, tejföllel, sóval, a tejben felfuttatott élesztővel és hagyjuk kicsit megkelni a tésztát. Miután megkelt, nyújtsuk ki nagyjából egy centi vastagságúra és kenjük meg a tojással, majd mehet rá a napraforgómag és sajt. Ezt követően vágjuk fel a tésztát csíkokra, amiket tegyünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és mehet is a ropogtatnivaló a 180 °C-ra előmelegített sütőbe!

 

El szeretnéd készíteni az összeset? Akkor ne fogd vissza magad! Rendelt meg a hozzávalókat a Príma online-on és izzíthatod is a sütőt! Míg pedig megjönnek a termékek ajtód elé, a cipekedésből felszabadult idődben kicsit pihend ki előre a sütés fáradalmait! Csak kényelmesen!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva