Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 finomság a tökéletes kerti partira
2018-05-17
Végre itt a kerti partik ideje! De mivel kápráztathatjuk el leginkább a vendégeinket? Hoztunk három fogást, amikkel mindenki megmutathatja, hogy mekkora mestere a gasztronómiának, akár egy jeges teáról, salátáról, vagy házi hamburgerről legyen szó. Nézzük a recepteket!

Édes-mézes jeges tea

A jeges tea annyit jelent, hogy készítünk egy teát és teszünk bele jeget? Szó sincs róla! Mutatunk egy kicsit érdekesebb receptet!

Hozzávalók:

  • 30 dkg kristálycukor
  • Néhány darab narancs
  • Néhány darab citrom
  • 3 db narancsos ízesítésű teafilter
  • 1 db barackos ízesítésű teafilter
  • Méz
  • 2 liter víz
  • Egy tálca jégkocka

Elkészítés:

Forraljunk fel vizet, majd ha már forr, vegyük lejjebb a lángot, tegyük bele a négy teafiltert és hagyjuk őket állni 5-6 percen át. Ezek után vegyük ki a teafiltereket, forraljuk fel újra a vizet, majd ismét hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután tegyük egy kancsóba a cukrot, arra rá egy kis mézet ízlés szerint, majd öntsük rá a teát. Jól keverjük fel, hogy feloldódjon a cukor és a méz, majd dobjuk bele a felkarikázott (és előtte jól megmosott) narancs- és citromkarikákat, amiket fakanállal kicsit bele is nyomkodhatunk a kancsó aljába. Ha már kihűlt, mehetnek bele a jégkockák és kész is a tálalásra!

 

Friss kukoricasaláta kaliforniai paprikával

Nem csak finom, hanem őrjítően színes is! Ha olyan salátát akarsz készíteni, amit mindenki lefotóz és a receptjéért könyörög, ez lesz az igazi!

Hozzávalók:

  • 340 g morzsolt csemegekukorica
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 darab piros kaliforniai paprika
  • 1 darab sárga kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 2 evőkanál bazsalikom

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben forraljuk fel az olajat, tegyük hozzá a kukoricát, a nagyon vékony csíkokra vágott piros és sárga kaliforniai paprikát, valamint a felkarikázott hagymát. Pirítsuk meg őket folyamatos keverés mellett, míg a hagyma és a paprikák meg nem pirulnak, majd mehet rájuk a fűszer. Miután langyosra vagy hidegre hűlt a saláta, szórjuk meg a bazsalikommal.

 

Házi burger baconos szósszal

A burger szíve nem a húspogácsa, sokkal inkább a szósz! Vigyázat! Lehet jobb lesz rögtön dupla adaggal tervezni!

Hozzávalók:

Burger szósz

  • 30 dkg majonéz
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db csemegeuborka
  • Bors
  • 1 teáskanál olívaolaj

Burger

  • Buci
  • Lapkasajt
  • Hamburgerhús
  • 1 db fejessaláta
  • Paradicsom
  • Kristálycukor

Elkészítés:

A burger szósz

Pirítsuk meg a bacont és az apróra kockázott lilahagymát egy evőkanál olívaolajon. Miután megpirultak, tegyük hozzá a kristálycukrot, majd amikor az felolvadt, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük hozzá a majonézt, az apróra vágott csemegeuborkát és a borsot. Ezek után tegyük a szószt a hűtőbe, és várjuk meg, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

A burger

Kis vízben olvasszunk fel kristálycukrot, kenjük meg vele a félbevágott zsemléket. Grillen pirításkor így karamellizálódni fog a belsejük, és nem áznak át a szósztól.

A hús sütésekor, mikor már látjuk, hogy majdnem átsült, tegyünk rá egy lapkasajtot, míg az rá nem olvad. Ha kész vannak a zsemlék és a húspogácsák, a bucira is tegyünk egy sajtot, salátalevelet, a húst, a karikázott paradicsomokat, majd mehet rá a kész szósz. Kész is a tálalásra!

 

A jó kertipartikra bizony alaposan fel kell készülni! Rendbe tenni a grillrácsot, a kertet, elkészíteni a dekorációt, mindenkivel egyeztetni az eseményt, összeállítani a tökéletes playlistet… Kinek marad ezek mellett ideje a bevásárlásra? De miért is kéne nekünk boltba menni, mikor a bolt is jöhet hozzánk? Rendeld meg a receptek hozzávalóit Príma Online-on, így a futár az ajtód elé hozza a finomságokat! És még arra is elég időd marad, hogy kicsit lazíts a buli és a főzőcske előtt!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva