Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Főszerepben a zöldségek: három laktató és mennyei vega recept
2018-05-28
Nem kell lemondania a különleges ízélményekről azoknak sem, akik valamilyen speciális étrendet követnek. Cikkünk főszereplői ezúttal az ízletes zöldségek, melyekből nagyon könnyen készíthetünk teljes értékű fogásokat. Itt áll erre három kiváló példa!

Spagetti spenóttal és tejszínnel 

Hiába nincs túl jó híre a spenótnak, mi hiszünk abban, hogy ezek a nagy, zöld levélkék lehetnek finomak!

Hozzávalók:
• 20 dkg spagettitészta
• 1 dl tejszín
• 10-12 db aszalt paradicsom
• 10 dkg juhtúró
• 10 dkg trappista sajt
• 10 dkg cheddar sajt
• 10 dkg parmezán
• 2 marék spenót
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál olívaolaj
• só ízlés szerint


Nagyon egyszerű dolgunk lesz. Először is sós vízben főzzük roppanósra a tésztát, majd olívaolajban pirítsuk meg egy kicsit a spenótot és a felaprított fokhagymát. Adjuk hozzá a tejszínt, az aszalt paradicsomot, végül forraljuk fel az egészet és keverjük hozzá a trappista sajtot, illetve a juhtúrót. Már tálalhatjuk is! Ne felejtsük el megszórni parmezánnal és cheddarral – úgy lesz az igazi!

Mennyei vega pizza 

Hús nélkül nem pizza a pizza? Dehogynem! Íme egy fantasztikus recept, ami téged is meg fog győzni erről!

Hozzávalók:
• A tésztához:
• 10 dkg parmezánsajt
• 1 db karfiol
• 1 db tojás

• A feltéthez:
• 10 dkg sajt
• 8-10 db koktélparadicsom
• friss bazsalikom

• A szószhoz:
• 5 dkg hagyma
• 1 doboz konzervparadicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 1/2 dl étolaj
• oregánó és bazsalikom
• só, bors ízlés szerint

Tegyük 8-10 percre a mikróba a lereszelt karfiolt, majd hagyjuk kihűlni. (Ez azért fontos, hogy a zöldség megfelelően kiszáradjon.) Amíg pihentetjük, dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit: verjük fel a tojást, keverjük hozzá a parmezánsajtot, végül pedig a lereszelt karfiolt. Oszlassuk el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsin és süssük kb. 15 percig 220 fokon. Közben készítsük el a szószt: pároljuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a bazsalikomot, oregánót, paradicsomkonzervet, fokhagymát, valamint sót és borsot. Egy kis pirítás után öntsünk hozzá vizet, forraljuk fel, majd miután elkészült, kenjük meg vele a pizzatésztát. Díszítsük fel a maradék bazsalikommal, a félbevágott koktélparadicsomokkal és némi sajttal, végül süssük még 15 percig és készen is vagyunk.

Gyors és egyszerű zöldségleves 

Ha nem akarunk túl sok időt tölteni a konyhában, mégis egy laktató tavaszi-nyári fogásra vágynánk, ez lesz hozzá az ideális recept.

Hozzávalók:
• 10 dkg karalábé
• 10 dkg karfiol
• 10 dkg zöldborsó
• 1 db sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• 2 evőkanál étolaj
• 4 dl tej
• 1 csokor petrezselyem
• só ízlés szerint

Készítsük elő a zöldségeket: engedjük fel a borsót, karikázzuk fel a répát, bontsuk rózsáira a karfiolt és vágjuk kockákra a karalábét. Hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a zöldségeket. Kicsit sózzuk meg, öntsük fel 1-2 pohár vízzel és forraljuk. Szórjuk a levesbe a borsót, öntsük hozzá a tejet, még egy kis sóval hintsük meg, végül kis lángon főzzük addig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. A finomra vágott petrezselyem a legvégén kerüljön bele. Jó étvágyat!

Ha pedig megtaláljuk az ízlésünkhöz és a hangulatunkhoz illő receptet, irány az Online Príma, ahonnan néhány kattintással frissen megrendelhetjük a hozzávalókat!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva