Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
5 varázslatos recept eperrel
2018-06-07
Bár az eper magában fogyasztva is csodálatos gyümölcs, de remek alapanyag is! Főleg annak, aki szeret kicsit kreatív lenni és kísérletezgetni a konyhában! Hoztunk öt receptet, amikben az eper a főszereplő!

Epres muffin

A muffin már klasszikus finomság. De mi történik, ha felturbózzuk egy kis eperrel? Igazi ízcsoda!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, vajat, porcukrot, tojást, vanília aromát, sütőport és tejet, majd mikor már kész a massza, adjuk hozzá az apróra darabolt epret. Ha kész a tészta, adagoljuk a papírkosarakkal kibélelt muffinformákba – ha tehetjük, használjunk fagyiadagolót, mellyel egyenlően tudjuk elosztani a tésztát – majd a finomság mehet is a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe.

 

Epersaláta avokádóval

Saláta és eper? Miért ne! Lepd meg a szeretteidet egy meglepő ízkombinációval!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntsük bele az apróra darabolt avokádót, epret, mangót, vöröshagymát, az egy teáskanál mézet, a citrom vagy lime levét, illetve pici sót és borsot, majd a hozzávalókat jól keverjük el. Kicsit mindenképpen hagyjuk állni a salátát, hogy az ízek biztosan összeérjenek.

 

Epres jegestea

Mert a jegestea nem csupán arról szól, hogy a teát lehűtjük jéggel! Próbáld ki, milyen, ha felturbózod egy kis házi epersziruppal. Jobb, ha rögtön kettőt készítesz!

Hozzávalók:

A sziruphoz:

A teához:

Elkészítés:

Egy lábasban forraljuk fel együtt az epret, a 3 dl vizet és a cukrot, majd ha felforrt, kicsit vegyük lejjebb a hőfokot. Rövid főzés után sűrű szitán szűrjük le a masszát, hogy csak a szirup maradjon meg. Közben forraljunk fel 6 dl vizet, tegyük bele a teafiltereket, ha már kész a tea, keverjük hozzá a szirupot és a kancsó tartalmát öntsük fel hideg vízzel. Egy kis citrommal is megbolondíthatjuk!

 

Gyors epres jégkrém

Egyszerű, gyors… és jeges! Készítsd el otthon saját epres jégkrémedet. Forró napokon a legjobb!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Jégdarálóval daráljuk össze a fagyasztott epret és cukrot, majd adagoljuk hozzá a tejszínt, és újra turmixoljuk össze. Ezt követően akár már azonnal fogyaszthatjuk is, de mélyhűtőben egy héten keresztül eláll.

 

Epres banánkenyér

Vendégfogadásra tökéletes, de persze egyedül sem rossz finomság egy jó könyv társaságában. A banánkenyér alapvetően remek finomság. De eperrel még jobb!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a cukrot a vajjal, majd mikor már sima textúrája van a keveréknek, adjuk hozzá a két tojást, majd tegyük bele a villával összetört banánt. Ezt követően mehet bele a liszt, sütőpor, só és fahéj, majd keverjük össze a tésztát. Vigyázat! A tészta ne legyen túl sima! Az epret daraboljuk fel és keverjük össze egy evőkanál liszttel, majd mehet bele a tésztába, amit ismét keverjünk össze! A mixet tegyük bele kenyérformába, majd mehet az előremelegített 180 Celsius-fokos sütőbe!

 

Az édes ízeknél csak az édes semmittevés a jobb! Ha el szeretnéd készíteni bármelyik finomságot, rendeld meg a hozzávalókat a Príma Online-on és spórold meg a vásárlással töltött időt! Míg megjön a futár, neked csak annyi a dolgod, hogy rápihenj a sütésre-főzésre! Fizethetsz kártyával az online rendelés végén, vagy készpénzzel a futárnak személyesen!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva