Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Különleges húsvéti receptek
2017-04-13
Mind tudjuk, hogy a húsvéti asztalról nem hiányozhat a hagyományos főtt sonka és a tojás, néha azonban megéri bátornak lenni! Az ünnepek kiváló alkalmat adnak arra, hogy a megszokott ízek mellett újakat is kipróbáljunk. Hoztunk nektek néhány remek receptet, amikkel idén különlegessé tehetitek az ünnepi menüt!

Sárga túró

Hallott már a sárga túróról? Tradicionális húsvéti étel, melyet főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében készítenek el, de itt az ideje, hogy Magyarország minden asztalán elfoglalja méltó helyét és egy csapásra minden családtag kedvence legyen!

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Csipet só
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

Egy lábasba beleütjük a tojásokat, majd habverővel felverjük őket. Hozzáadjuk a tejet, a cukrokat, a sót és a mazsolát. A lábas tartalmát összekeverjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrűvé nem válik. Egy szűrőt kibélelünk szövetruhával, beleszedjük a masszát. A sarkainál összekötjük, majd hűvös helyen minimum 3 órára felkötjük, aláhelyezve egy tálat, hogy abba csepegjen a készülő finomság leve. A kész masszát hűtőben alaposan lehűtjük, majd a kendőből kibontva éles késsel vékony szeletekre vágjuk.

Húsvéti sonkaleves

Ha a sonkát idén új köntösben tálalnánk, készíthetünk húsvéti sonkalevest, mellyel a klasszikus ünnepi menü egyik sztárja idén új szerepben tündökölhet!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 30 dkg zöldség, pl. répa, só-bors, tészta
  • 2 dl tejföl
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk majd néhány percre levesszük a tűzről. Miután kicsit kihűlt megszórjuk a paprikával, majd vissza is tesszük a tűzre. Hozzáadjuk a kockázott sonkát és a zöldségeket, majd az egészet felöntjük vízzel, míg az el nem lepi a lábas tartalmát. Felforraljuk, fűszerezzük. Ha a zöldségek már félig puhák, beleszórjuk a tésztát is. A végén belekeverjük a tejfölt és friss petrezselyemmel díszítjük.

Tükörtojás pohárkrém

Végül jöjjön egy látványos desszertötlet, hiszen egy tökéletes ebéd nem nélkülözheti a tökéletes desszertet! Persze ha már húsvét, itt se maradjon ki a tojás – legalábbis mindenképpen jusson eszünkbe, még ha egy kis barackkal is… Hogy ez pontosan hogyan lehetséges? Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 1 zacskó vaníliapuding
  • 4 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • 1 teáskanál tojáslikőr vagy vaníliaaroma
  • 4 fél barack (konzerv)
  • Tejszínhab a tetejére.

Elkészítés

A pudingport összekeverjük pár kanál tejjel. A maradék tejet felforraljuk, közben folyamatosan keverve hozzáadjuk a pudingporos keveréket. Levesszük a tűzről, majd beletesszük a kétféle cukrot, a túrót és vaníliaaromával, vagy tojáslikőrrel ízesítjük. A krémet négy lapos tálkába adagoljuk, mindegyik közepére egy-egy fél barack kerül, amivel meg is van a tükörtojás forma!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva