Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 főzelék liszt nélkül
2018-07-20
Bár a főzeléket sokszor kezeljük tápláló, egészséges melegételként, valójában nem mindegy, hogyan készítjük el. ( ilyet légyszi ne írjatok bele) hiszen gondoljuk csak bele, hogy ha liszttel készül, akkor bizony tele van szénhidráttal! De van egy jó hírünk! A szénhidrát bizony könnyen csökkenthető… Meg is mutatjuk néhány recepttel, hogyan!

Brokkolifőzelék

Bár a brokkoli igencsak egészséges és íze is izgalmas, mégis sok esetben hanyagoljuk a konyhában. Pedig ilyen finom és könnyed főzelék is készíthető belőle!

Hozzávalók

Elkészítés

Forró, sós vízben kezdjük el főzni a kockákra vágott burgonyát, majd ha már félig megpuhult, tegyük hozzá a megmosott, rózsákra bontott brokkolit. Főzzük őket puhára és szűrjük le. Figyelem! A főzővizet tegyük félre, ne dobjuk ki! A megfőtt burgonyát és brokkolirózsákat egy botmixerrel dolgozzuk simára, majd tegyük bele a natúr joghurtot és egy kis főzővizet. Keverjük össze, majd újra tegyük egy rövid időre tűzre, közben pedig fűszerezzük meg szerecsendióval, sóval és egy kis borssal.

 

Borsófőzelék

Bizony, a nagy klasszikus, a borsófőzelék is elkészíthető liszt nélkül, extra egészségesen, és persze extra finoman! Figyelj csak!

Hozzávalók

Elkészítés

A megmosott borsót kicsit futtassuk meg kevés olívaolajon, majd öntsünk rá vizet. Figyelem! Ne lepje el! Ezek után mehet bele a só és hagyjuk kicsit puhulni a borsót. Mikor kész van, különítsük el nagyjából a borsó ötödét, tegyük hozzá a tejet, tejszínt és pirospaprikát, majd a keveréket egy botmixerrel pürésítsük. Ezt a pürét tegyük hozzá a borsóhoz, keverjük vele össze és mehet is ismét a tűzre. Néhány perc múlva kész is! A bátrabbak egy kis borsot is tehetnek bele!

 

 

Kelbimbófőzelék

A kelbimbó a másik olyan egészséges zöldség, amit hajlamosak vagyunk hanyagolni a konyhában. Pedig ebből is készíthető csodálatos főzelék!

Hozzávalók

Elkészítés

Vágjuk fel a vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk meg az olívaolajon.  Ezután tegyük rá a kelbimbókat – akár fel is vághatjuk őket – és a felkockázott burgonyát, majd jöhet a só, bors, majoranna és köménymag.  Ezt öntsük fel egy kis vízzel, hogy jól ellepje. Miután a zöldségeket puhára főztük, merjünk ki nagyjából 1-1,5 dl főzővizet és tegyük félre. A zöldségekhez tegyük hozzá a natúr joghurtot, és a lábas tartalmát turmixoljunk össze kézimixerrel, míg sima állagú nem lesz és öntsük hozzá a félretett főzővizet. Keverjük jól el és tegyük vissza kicsit a tűzre.  Kész is!

Legszívesebben mindet elkészítenéd? Miért ne! Éljenek a főzelékek! Rendeld meg az összes hozzávalót a Príma Online-on és bízd a cipekedést másra!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva