Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 különleges jegeskávécsoda
2018-08-02
A forró nyári hőségben nincs is jobb, mint egy kis jeges édes kényeztetés. De mi van, ha mindezt összekötjük a kávézással – akár koffeinmentesen? Eláruljuk: igazi édes finomságok, amik garantáltan lehűtenek. Hoztunk három jegeskávéreceptet, amitől ez a nyár kivételesen édes lesz! Ráadásul a vendégek is odalesznek majd érte!

Egyszerű kakaós jegeskávé

Dobjuk fel a jegeskávét egy kis kakaóval és már ettől az apró trükktől új gasztronómiai élmény vár ránk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A forró vizet keverjük össze az instant kávéval egy kis bögrében, majd öntsük bele egy turmixgépbe. Ugyanabba bögrébe készítsük el a forró tejből és kakaóporból a kakaót, majd ezt is öntsük hozzá a kávéhoz. Ezek után a turmixgépbe tegyük bele a cukrot, tejszínt és jégkockákat, majd mehet a turmixolás! És készen is vagyunk!

 

Vaníliás jegeskávéálom

Rengeteg vanília fagyi, egy hideg pohár, némi jég és egy biztosan édes felfrissülés. Kevés dolog eshet ennyire jól egy forró nyári délutánon!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze a forró vizet az instant kávéporral, amit aztán töltsünk egy turmixgépbe. Tegyünk bele cukrot, majd mixeljük össze, míg a keverék színe világosabb nem lesz. Ehhez adjunk hozzá 4-5 db jégkockát, 2 gombóc jégkrémet és a tejet, majd jöhet újra a mixelés. Egy nagyobb, lehűtött pohárba tegyünk két gombóc jégkrémet, majd öntsük rá a jegeskávét és kész is! Figyelem! Természetesen különböző ízű jégkrémekkel is kipróbálhatjuk!

 

Jegeskávé házi készítésű fahéjas mézes sziruppal

A mézes kávé senkinek sem lehet szokatlan, de mi van, ha kicsit extrábban bánunk a mézzel? Egy igazi jeges csoda!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Melegítsük egy kisebb edényben vizet, mézet és fahéjdarabokat és folyamatosan keverjük addig, míg a méz teljesen fel nem olvad. Közben forraljuk fel, majd hagyjuk nagyjából öt percig hűlni és keverjük el benne a vaníliaaromát. Ha már teljesen kihűlt, vegyük ki belőle a fahéjdarabokat. A kész szirupot tároljuk a hűtőben.

Tálaláskor a jeget rakjuk bele a pohárba, majd öntsük rá a presszókávét. Ezt öntsük fel tejjel, majd a tetejére mehet a fahéjas szirup és a fahéj. Persze a jégről se feledkezzünk meg!

 

Betáraznál otthon az alapanyagokból? Vagy egyszerűen nincs kedved kimozdulni a nagy melegben? Hagyd a bolti válogatást és cipekedést másra és vásárolj a Príma Online-on! Rendelés után nincs más dolgod, mint otthon lazítani és megvárni a futárt a termékekkel, amikért fizethetsz kártyával, készpénzzel vagy akár Erzsébet-utalvánnyal is. Majd jöhet a kávézás!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva