Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 hűsítő leves a hőség leküzdésére
2018-08-09
A nagy nyári melegben ritkán jut eszünkbe levest főzni, elvégre nem sok kedvünk van hosszú órákra bekapcsolni a forró sütőt. Pedig nemcsak melegen finom a leves! Hidegen is bátran elkészíthetjük, sőt, így még jobban fognak esni. Összeszedtünk három ínycsiklandó receptet, amelyekkel könnyebb lesz túlélni a forró nyár utolsó napjait.

Hideg barackleves friss kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 4 darab barack, felszeletelve
  • ¼ csészényi apróra vágott, hámozott uborka (plusz néhány szelet díszítéshez)
  • ¼ csészényi apróra vágott sárga paprika (plusz néhány szelet a díszítéshez)
  • ¼ csészényi szárított őszibarack
  • 2 ek. méz
  • 3 ek. friss kecskesajt (plusz egy evőkanál a díszítéshez)
  • 1/4 csésze balzsamecet
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 csészényi kockára vágott bagett
  • babérlevél a díszítéshez
  • frissen őrölt fekete bors

Tegyük egy tálba a barackot, az apróra vágott uborkát, a sárga paprikát és az őszibarackot. Adjuk hozzá a mézet, három evőkanál kecskesajtot, ¼ csésze balzsamecetet és 2 teáskanál olívaolajat. Szórjunk bele fél teáskanálnyi sót, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Takarjuk le és hagyjuk a hűtőben éjszakára. Ezután tegyük félre a fokhagymát, a többit pedig öntsük robotgépbe és dolgozzuk krémesre. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet. Sózzuk meg, öntsünk hozzá balzsamecetet és tegyük egy órára a hűtőbe. Közben hevítsünk fel egy serpenyőben ¼ csésze olívaolajat és pirítsuk aranybarnára a bagettet. Ha elkészült, sózzuk meg egy kicsit. Végül tálaljuk a levest szeletelt uborkával, paprikával, kecskesajttal, bagettel és babérlevéllel díszítve. Ízesítsük olívaolajjal, fekete borssal.

Cukkinileves uborkával

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál margarin
  • 2 hagyma, apróra vágva
  • 2 burgonya, apróra vágva
  • 8 cukkini, apróra vágva
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű
  • ¼ teáskanál szárított rozmaring
  • ½ teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/4 teáskanál őrölt fehérbors
  • 4 csésze levesalap
  • 1 csésze tej
  • ¼ csésze szárított paradicsom
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál friss kapor

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a burgonyát, cukkinit, kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot és a fehér borsot, majd főzzük 5 percig. Közben egy közepes méretű lábasban melegítsük fel a levesalapot. Adjuk hozzá a cukkinis keveréket és alacsonyabb hőmérsékleten főzzük további 15 percig. Miután elkészült, pürésítsük az egészet egy robotgépben. Tegyük vissza a lábasba és főzzük fel egy kis tejjel, de ne forraljuk. Adjuk hozzá a szójaszószt és a burgonyaszirmot, ezután tálalhatjuk.

Édes kukoricaleves kesudióval

Hozzávalók:

  • 3 csészényi friss kukorica
  • 2 csésze víz
  • ½ csésze kesudió
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 csésze friss koriander levél
  • frissen őrölt bors

A végére tartogattuk a legegyszerűbbet. Botmixerrel keverjünk simára 2 csészényi kukoricát, vizet, kesudiót, olívaolajat, fokhagymát és sót. Öntsük kisebb tálkákba, majd díszítsük a maradék kukoricával, kesudióval, koriander levéllel és ízesítsük egy kis borssal. Máris tálalhatjuk.

Tudjuk, hogy ekkora hőségben nemcsak a főzés, hanem a bevásárlás is gondot okozhat néha.  Szerencsére nem kell hosszú köröket tennünk a boltok sorai között hozzávalók után kutatva! Van egy sokkal egyszerűbb megoldásunk: néhány kattintással bármelyiket megrendelhetjük az Online Prímáról!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva