Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 csodás sütemény őszi finomságokból
2018-09-13
Itt az ősz, és vele együtt rengeteg idénygyümölcs- és termés, melyek bár önmagukban is remekek, de a süteményekben is jól megállják a helyüket. Hoztunk három finomságot, amik felmelegítik majd lelkünket a hűvös időjárás beköszöntével is!

Őszi szilvás pite fahéjjal

A szilvás pitében az a jó, hogy nemcsak ínycsiklandozóan finom, de mesterien gyönyörű is lehet, ha kicsit játszunk a szilvák elhelyezésével!

Hozzávalók:

 

Egyéb:

  • Szilvalekvár

 

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, a kristálycukrot, a megolvasztott vajat, egy darab tojást, fél dl tejet és egy pici csipetnyi sót, majd keverjük, illetve gyúrjuk őket addig, míg egy masszív tésztát nem kapunk. Ezt tegyük bele a piskótaformába, majd a tésztába nyomkodjuk bele a félbevágott, jól megmosott szilvákat. Közben egy kisebb tálban keverjünk össze egy tojást 1dl tejjel, a mixet pedig öntsük rá a tésztára. A remekművet tegyük be a 190 Celsius-fokos, előremelegített sütőbe és süssük addig – nagyjából 25-35 perc – míg a tészta aranybarna nem lesz. Miután kész és kicsit lehűlt, még szórjuk meg bőségesen fahéjjal és egy kis porcukorral. Ha tehetjük, tálaljuk szilvalekvárral!

 

 

Almás fahéjas muffin

Egy süteményválogatásból sem maradhat ki a muffin, melyet bármikor könnyen és gyorsan elkészíthetünk. Az alma és fahéj kombinációjával pedig nem lehet tévedni!

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A három almát jól mossuk meg, reszeljük le, majd keverjük össze egy kis fahéjjal. A reszeléket hagyjuk állni és várjuk meg, míg összeérnek az ízek. Míg várunk, készítsük el a tésztát! Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, tegyük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, a tejet majd mixeljük össze a két tál tartalmát. A keverékhez tegyük hozzá a lereszelt almát, ám abból előtte nyomkodjuk ki kicsit a felgyülemlett levet, hogy ne legyen túl nedves a tészta. A mixtúrát jól keverjük össze, hogy egységes legyen, majd mehet is bele a muffinformákba és az előremelegített, 180 Celsius-fokos sütőbe. A tetejére még tehetünk porcukrot és fahéjat is.

 

Sütőtökös piskóta

Nincsen őszi sütés-főzés sütőtök nélkül! A krémes csoda mindenkinek gyorsan kedvence lesz összetéveszthetetlen őszi ízvilágával!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

 

A krémhez:

 

Egyéb:

 

Elkészítés:

Egy tálban válasszuk el egymástól a tojássárgákat a fehérjétől és keverjük őket össze kristálycukorral, vajjal és sóval, míg a massza jó kemény nem lesz. Ehhez keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjét, majd ez is mehet a tésztába. Miután a tálak tartalmát jól összedolgoztuk, öntsük bele egy vajjal kikent tepsibe, ami mehet is a 180 Celsius-fokra előremelegített sütőbe. A tészta nagyjából negyed óra alatt sül meg aranybarnára.

Közben a felszeletelt sütőtököt süssük meg, és ha kész, egy tálban pépesítsük össze. Tegyük hozzá a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd jól keverjük össze addig, míg egy sűrű krém nem lesz belőle. A krémet kenjük a megsült tésztára, szórjuk meg egy kis fahéjjal, majd hagyjuk hűlni. Ha a sütemény már hideg, tegyük a hűtőbe, hogy kicsit összeérjen és megdermedjen rajta a krém. Ezt követően a finomság kész is a tálalásra!

A tetejére mehet akár egy kis tejszínhab is!

 

 

Legszívesebben mindegyiket elkészítenéd, de nem akarsz ennyi finomságot hazacipelni? Rendeld meg a hozzávalókat a Príma Online-on és nem lesz más dolgod, mint megvárni a futárt, akinek fizethetsz kártyával, készpénzzel és Erzsébet utalvánnyal is. Így több időd marad családodra, ismerőseidre és persze magadra is. Ha pedig megérkezett minden, kezdődhet a sütés, majd a falatozás egy puha takaró alá bújva!

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva