Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Különleges gyümölcsök, különleges gyümölcslevesek
2017-04-28
Új idény, új ízek! Most, hogy végre kacsingat ránk a jó idő és hamarosan a kánikula is beköszönt, a forró húsleves korszaka igencsak leáldozóban van. Amire ilyen kellemes időben igazán szükségünk lehet az egy frissítően üde, krémes gyümölcsleves, amitől csak még csodásabb lesz a napunk. De mit szólnátok hozzá, ha idén új ízekből készítenénk el a klasszikusnak is nevezhető egyszerű, de nagyszerű fogást?

A jól bevált alma-, barack- és meggyleves helyett – persze mi is imádjuk ezeket, de néha, valljuk be, kell a változatosság – miért ne próbálhatnánk ki valami különlegesebbet, valami újat… valami meglepőt? Ha már úgyis olyan nagy a kínálat a boltokban gyümölcsök terén és annyi érdekes finomság érkezik, kísérletezzünk velük! Hoztunk is néhány remek, egzotikus receptet.

Licsi és narancs leves

A licsi az utóbbi időben egyre több család gyümölcsöskosarában talál otthonra. Igazi egzotikum, amivel bármikor meg lehet lepni a vendégeket. Bár legtöbbször magában fogyasztjuk, hiszen úgyis kellően érdekes élményt nyújt, a többi gyümölcshöz hasonlóan a licsit is megannyi módon használhatjuk fel… Például mehet a levesbe! Méghozzá szó szerint! Naranccsal kombinálva igazi ízbomba – hoztunk is egy jó receptet velük. Jöjjön egy kis déli szenvedély!

Hozzávalók

  • 35 dkg cukor
  • 1 teáskanál só
  • 6 darab megpucolt, gerezdekre szedett narancs
  • 30 dkg pucolt és kimagozott licsi
  • Egy kis menta (opcionális)
  • Gyömbér (ízlés szerint)

Elkészítés

Egy serpenyőben keverjük össze a cukrot, a sót, a gyömbért és 6 dl vizet. Forraljuk fel, majd vegyük le takarékra és lassú tűzön főzzük körülbelül 20 percig, amíg a folyadék mennyisége a felére nem csökken. Ezekután tegyük félre kicsit hűlni.

Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a narancsot és a licsit, majd a szirupunkból távolítsuk el a gyömbért és öntsük a gyümölcsökre. Ízlés szerint tegyünk bele egy kis mentát, majd amint kihűlt, fogyaszthatjuk is!

Ananász és kiwi leves

Bár ma már korántsem olyan egzotikusak, mint például a licsi, más déli gyümölcsöt is hajlamosak vagyunk kicsit egyhangúan fogyasztani vagy felhasználni. A vitaminban gazdag ananászt és kiwit leginkább magukban esszük, néha rákerülnek gyümölcstorták tetejére vagy egy-egy smoothie-ba, illetve előbbi persze a jól ismert hawaii pizzára. Ám miért ne lehetne ezt a két finomságot főételként is felhasználni? Az ananász édes mivoltja miatt nagyon jó párost alkot a friss kiwi savanykásabb ízével, ami csodálatos leveshez fog vezetni. Nézzük csak!

Hozzávalók

  • 1 darab ananász
  • 2-3 darab kiwi
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • Cukor (ízlés szerint)
  • Vanília aroma (ízlés szerint)

Elkészítés

Az ananászt és a kiwiket pucoljuk meg és daraboljuk fel, majd tegyük a darabkákat egy lábosba némi vízzel és főzzük körülbelül öt percig. Egy tálban a pudingport keverjük el a tejszínnel, majd adjuk a főtt gyümölcsökhöz és sűrítsük be. Ízlés szerint cukrozzuk, vagy adjunk hozzá pár csepp vanília aromát, majd ha kihűlt, tegyük hűtőbe és hűtve tálaljuk!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva