Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 krémleves, amikért meg fogsz bolondulni!
2018-10-31
Egészséges, tápláló, finom, izgalmas és még jól is néz ki, ha ügyesen tálaljuk! A krémleves nem hiába lett az utóbbi években fontos fogás a konyhában és egyik kedvenc ebéd vagy vacsorája annyi embernek. Berregjenek fel a botmixerek, mert három remek krémleves recepttel is készültünk!

Négyhagymás krémleves

Hogy mi lehet a jobb egy finom, hagymából készült krémlevesnél? Ha négyfajta hagymából készül!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre egy kis vajon. Következő lépésként mehet rá a meghámozott, felkockázott burgonya, a fokhagyma és a felszeletelt póréhagyma. A hozzávalókat öntsük fel zöldséges alaplével – vagy a vízbe tegyünk zöldséges főzőkockát – majd fűszerezzük meg egy kis borssal és sóval. Hagyjuk főni, majd kis idő elteltével, mielőtt puhára főne a burgonya, beletehetjük a készülő fogásba az újhagymát is. Ha már minden kellően megpuhult, keverjük bele a főzőtejszínt, majd vegyük le a már majdnem kész levest a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha már nem forró, botmixerrel krémesítsük, majd egy rottyanásra tegyük vissza a tűzre.

Ha nagyon exkluzívak akarunk lenni, tálalhatjuk kis cipókban is a finomságot!

 

Kukoricakrémleves

Esszük köretként, esszük salátában, esszük pizzán… Miért ne ehetnénk most levesként?

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Vágjuk fel a hagymát, majd egy kis vajon pirítsuk üvegesre. Majd öntsük rá a kukoricát, a megmosott, apróra szeletelt burgonyát és a fokhagymát és öntsük fel az alaplével addig, hogy ellepje a hozzávalókat – alaplé helyett használhatunk sima vizet, amibe rakhatunk leveskockát – majd főzzük össze őket. Ha már minden megpuhult, várjuk meg, míg a leves kicsit kihűl és utána pépesítsük egy botmixerrel. Egy kicsit még tegyük fel a tűzre, rottyanjon egyet és készen is vagyunk!

 

 

Zöldborsókrémleves

Elsőnek talán egyszerű levesnek tűnhet, ám erről szó sincs! Gazdag ízvilág egy meglehetően olcsón elkészíthető levesben!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Szeleteljük fel a megmosott póréhagymát és kicsit pirítsuk meg egy kevés vajon. Ha már megpirult, mehet bele a felszeletelt petrezselyemzöld és a borsó, valamint az egy gerezd fokhagyma. Ezután a lábas tartalmát öntsük fel vízzel, míg az el nem lepi a finomságokat és tegyünk a vízbe sót, borsot és szerecsendiót. Ha már megpuhult a borsó és a fokhagyma és elpárolgott a víz egy jó része, kicsit hagyjuk kihűlni a leves alapját. Miután kihűlt annyira, hogy már nem égethet meg minket abban az esetben, ha véletlen bőrünkre kerül, öntsük bele a tejszínt és mehet is a munka a botmixerrel. Egy kicsit még tegyük ismét a tűzre és főzzük kicsit. És kész is!

  

A krémleves egyik előnye, hogy könnyen tárolható és fagyasztható. Éppen ezért megéri akár mind a három finomságot elkészíteni, és betárazni a következő két hétre! Ám nem kell ennyi hozzávalóval cipekedni. Bízd ránk! Rendeld meg a finomságokat a Príma Online-ról, majd nem kell mást tenned, mint megvárni futárt, közben pedig egy kicsit pihenni és kihasználni a felszabadul idődet! A termékeket kifizetheted kártyával, készpénzzel, de Erzsébet-utalvánnyal is. Ha pedig megvan minden… indulhat is a főzőcskézés!

 

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva