Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Jöhetnek a szezonális zöldségek? Íme, 3 mennyei káposztaétel!
2018-11-15
Édes vagy savanyú, fehér vagy lila? A káposztából nagyszerű, változatos és egészséges ételeket készíthetsz, legyen szó akár főételről, feltétről vagy köretről! Három olyan receptet hoztunk Neked, melyeket feltétlen ki kell próbálnod, és meglátod, Te is hamar káposztarajongó leszel!

Lilakáposzta-fasírt

Nemcsak a színe vonzó, de az íze is fantasztikus! Próbáld ki Ha szereted az új és különleges ízeket, a lilakáposzta fasírtot mindenképpen ki kell próbálnod!

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg lilakáposzta
  • 8 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fűszerkömény
  • bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • olaj

 

Elkészítés:

  • A káposztát tisztítsuk meg a felső leveleitől és torzsájától, majd aprítsuk fel.
  • Sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze, majd pihentessük egy órát, hogy levet ereszen.
  • Öntsük le a levét és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszerköményt és a lisztet, és jól keverjük össze.
  • Evőkanálnyi adagokból nedves kézzel formázzunk golyókat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.
  • Közepes lángon, bő olajban süssük aranybarnára a fasírtokat egy serpenyőben.

 

Kolozsvári rakott káposzta

A méltán népszerű káposztás húsos egytálétel határainkon túlról egyenesen Kolozsvárról érkezett. Most azt is megmutatjuk, hogyan készül:

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • borsikafű
  • 1 ek zsír
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 8-10 dkg kolbász
  • 10 dkg rizs
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • bazsalikom

 

Elkészítés:

  • A savanyú káposztát leöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy nagyobb lábasban 20 percig pároljuk a borsikafűvel fűszerezve.
  • Egy másik edényben zsírt hevítünk és rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát végül a darálthúst és a felszeletelt kolbászt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a pirospaprikát és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
  • A rizst a szokásos módon megfőzzük. 
  • Egy tűzálló (agyag) tálban rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst majd így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok (felülre káposzta kerüljön).
  • A tetejét megkenjük a tejföllel.
  • 200 fokos előmelegített sütőben, 20 percig letakarva sütjük, majd újabb 20 percig pirítjuk.
  • Sült szalonnával tálaljuk.

 

Coleslaw saláta

Jöjjön világszerte népszerű Coleslaw saláta receptje, az amerikai káposztasali, ami kiválóan passzol a csirkeszárnyhoz vagy bármilyen grillételhez.

 

Hozzávalók:

  • fél fej káposzta
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1/2 fej hagyma
  • 4 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek tejszín (vagy tej)
  • 1 ek méz
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk ecetes torma
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

  • A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durvára reszeljük, tálba rakjuk, megsózzuk, és 40 percig állni hagyjuk.
  • Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
  • Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citrom levét és az ecetes tormát.
  • Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel. 
  • Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva