Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Adventi praktikák a konyhában. Tesztsütés és tesztfőzés — igen vagy nem?
2018-12-10
Halászlé, rántott hal, sült pulyka, töltött káposzta és bejgli vagy zserbó. A tipikus magyar karácsonyi menü fogásai, melyeket évről évre elkészítünk. Legyünk bátrak, idén karácsonykor dobjuk fel a menüt: egy-egy fogást, vagy akár az elkészítési módot cseréljünk le! Tippjeink segítségével biztosan sikeres lesz a karácsonyi vacsora!
  1. tipp: Tervezzük meg a menüt úgy, hogy minden családtagunk vagy vendégünk számára legyen benne olyan fogás, amit kifejezetten szeret, mindenki találjon kedvére való falatokat. Megkönnyíti a tervezést, ha közvélemény-kutatást tartunk a családban, baráti körben, s felírjuk, ha valaki valamit kimondottan nem szeret, valamire allergiás, de azt is, hogy mi az, amiért rajong!
  1. tipp: Készítsünk tematikus menüt! Hal-, vad- esetleg szárnyaskedvelő a família? Szuper változatos menüket készíthetünk, hoztunk is néhány összeállítást!

 

Menütipp halimádóknak

  • előétel: fekete kaviár pirítóssal és száraz pezsgővel
  • leves: klasszikus halászlé
  • főétel: ráczponty
  • köret: burgonyapüré
  • desszert: zserbógolyók (insta poszt link!)

 

Menütipp vadkedvelőknek

  • előétel: aszalt szilvával töltött szarvascomb szeletek hidegen
  • leves: fácánleves
  • főétel: vörösboros szarvaspörkölt
  • köret: hagyományos nokedli
  • desszert: diós bejgli vaníliasodóval

 

Menütipp szárnyasfalóknak

  • előétel: sült libamáj friss gyümölccsel és pirítóssal
  • leves: újházi tyúkhúsleves
  • főétel: gesztenyés sült pulyka
  • köret: hercegnőburgonya
  • desszert: somlói galuska

 

  1. tipp: Egyszerűsítsünk, ahol tudunk! Órákig tartó zserbósütés helyett egy gyors zserbógolyó? Jöhet! Hosszú sorbanállás és cipekedés helyett válasszuk az online Prímán való bevásárlást! A leveseket főzzük meg előző nap, s az ünnep napján csak melegítsünk!

 

 

    1. tipp: A tesztsütés és tesztfőzés megkönnyíti a dolgunkat karácsony napjára! Kitapasztalhatjuk, hogy mit mennyi idő előkészíteni az ételt, hogy mi mennyi idő alatt sül szép aranyszínűre a sütőben, hogy mit melyik edényben főzzünk, s hogy miben tálaljunk. De ami még ennél is fontosabb: kóstoltassuk meg az ételeket a család vagy baráti társaság egy kritikus tagjával — pláne, ha új ízeket teszünk az asztalra.

 

 

  1. tipp: Megéri matekozni! Már a próbavacsora főzésekor figyeljünk a mennyiségekre: elég, ha két főre készítjük el a tesztételt, majd felszorozzuk az értékeket. A végső mennyiségek kalkulálásakor négy fős család esetén számoljunk öt főre jutó nyersanyaggal, négy emberenként mindig plusz egy főnyi mennyiséget adjunk hozzá — számolva a repetázással, vagy az esetlegesen felmerülő problémákkal, mint tálalás, szeletelés, kiöntés, stb.
2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva