Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Expressz szilveszteri finomságok
2018-12-21
ÚJ KÖNTÖSBE BÚJTATOTT VIRSLI, GYÜMÖLCSÖS PEZSGŐ ÉS MENNYEI PARTIFALATOK – EZ A CIKKÜNK MOST EBBEN NYÚJT SEGÍTSÉGET!

Egy gyorsvonat sebességével közeledik a szilveszter, és csak most derült ki, hogy az eddig a barátaink házába tervezett újév-váró bulinak a mi lakásunk kell, hogy otthont adjon egy eddig nem várt esemény miatt? Vagy éppen eleve bevállaltuk, hogy mi látjuk vendégül a baráti társaságot, de eddig semmi nem jutott eszünkbe és kedvünk sincs a karácsonyi főzőcskézés után újabb napokat a konyhában tölteni? Mindegy, hogy mi miatt alakult úgy, hogy az utolsó pillanatban még partifalatok receptjeit nézegetjük; egy biztos, valahogyan úrrá kell lennünk a helyzeten. A Príma bloggercsapatával erre is felkészültünk és hoztunk néhány olyan expressz szilveszteri finomságot, amikkel percek alatt teljessé tehető az év utolsó partijának gasztroélménye is.

 

Virslivariációk

A virsli kihagyhatatlan eleme a szilveszternek, de az évek során talán belefásultunk abba, hogy minden évben az az első dolgunk, hogy felrakunk egy lábos vizet forrni. Éppen ezért érdemes körülnézni egy kicsit, hogyan tarthatnánk meg a virslifogyasztás rituáléját egy kicsit új köntösbe bújtatva. Nálunk két befutó van idén erre a projektre, és mivel nem tudtunk választani, mindkettőből készülni fog egy-egy adag. Úgyis elfogy.

A levelestésztába csavart virsli ropogóshoz mindössze leveles tésztára, koktél virslire, mustárra és egy kis köménymagra lesz szükségünk. A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, megkenjük mustárral, és megszórjuk köménymaggal. Az így előkészített tésztát a virslikre csavarjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

 

 

A malackafalatok elkészítése egy kicsit kevésbé expressz, mert egy kis adag kelt tésztát kell készítenünk hozzá, de akonyhában jártasabbaknak ez sem kihívás. Előnye, hogy teljes kiőrlésű tönkölylisztből olyan IR-barát kenyértésztát készíthetünk, amit fehérliszt imádó barátaink is dícsérni fognak. A nyers tésztából kisméretű muffinformába rakunk egy-egy golyócskát, amikbe négyfelé vágott virsliket tűzledünk. Az orrlyukakat hurkapácával szúrjuk ki, a füleket és a szemeket pedig virsli végekből készítjük el. Ha nagy szemű kismalackákat szeretnénk, a szemekre egy jó alternatíva lehet a kapribogyó is.

Ezeknek a virslivariációknak nagy előnye, hogy előre elkészíthetőek és nem tesz nekik rosszat, ha kihűlnek, így az éjféli pezsgő után csak a főzőcskézés marad el, a szerencsetúró malacka elfogyasztása nem.

  

A pezsgő mellé kaviár jár és olajbogyó 

Ha már beszéltünk a pezsgőről: amennyiben nem akarjuk keverni az italfajtákat és az este főszereplőjeként a pezsgőt választjuk, érdemes hozzá illő étvágygerjesztő falatokkal is készülni a vendégeink számára. Fogjunk egy csomag sós kekszet, ezt szépen rendezzük el egy lapostányéron vagy kínáló tálon. Tegyünk mellé három kistálat: az egyikbe kockázzunk egy darab érettebb, száraz sajtot, a másikba töltsünk fekete olívabogyót, a harmadikba pedig kanalazzunk fekete kaviárt. Biztosak lehetünk benne, hogy vendégeink rá fognak járni a kínálatra, pláne, hogy maguk szabályozhatják, mennyire legyenek intenzívek az egyes ízek – amelyek ráadásul a szárazpezsgő aromáját kifejezetten kiemelik. Laktózérzékeny és vegán barátaink különösen örülni fognak az olajbogyónak.

 

Falatnyi szendvicsek

Ha szendvicsben gondolkodunk, akkor is az apró méretűekre menjünk rá, hiszen nem akarjuk, hogy barátaink egy hatalmas szelet zsíroskenyértől eltelve mozduli se tudjanak, pláne, hogy meg se kóstolják a többi partifalat költeményünket. Egy franciabagettet enyhén srégen szeleteljünk fel, kenjük meg a szeleteket tejszínes, natúr krémsajttal, a feltéteknek pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Téliszalámiuborkával, avokádószeletek főtt tojással, feketeerdei sonka, koktélparadicsom … sőt, a natúr krémsajt miatt elmehetünk az édesebb irányba is: grántalma maggal, bogyós gyümölcsökkel, mézzel ízesíthetjük a szendvicseinket. Tálalhatjuk IR barát formában, teljes kiörlésű szendvicsalapon, valamint laktóz- és tejfehérjementes változatban is, például kesudió sajttal. Fontos itt is a tálalás. Helyezzük egy karakretesebb, nagyméretű vágódeszkára a szeleteket, melléjük szórjunk egy kis extra mennyiséget a felhasznált feltétekből, vagy vagy rakjuk körbe őket virág alakban egy nagy kínáló tálban. És persze ne felejtsük el utántölteni, amikor már nagyon fogy.

 

Gyümölcsöző ízbombák

Ha tudjuk, hogy a vendégségbe érkező társaságban többen szeretik az aszaltgyümölcsöket, ezzel a vonallal is készülhetünk: dobjuk fel a választott gyümölcsöket érett sonkával vagy sajttal. Az aszalt szilvához jól passzol például a falusi sonka, míg az aszalt sárgabarack a chedar sajt. A kiválasztott kísérő ízbe beletekert gyümölcsöket fogvájó pálcikára szúrjuk fel, így kerüljenek a kínáló tálra.

 

Izgalmas italkínálat

Az italokkal is könnyűdolgunk van. Ha nem akarjuk az időnket forraltborra vagy krampampulira vesztegetni (noha ezek a jó alapanyagokból készült forró italok igazán megérik azt a fél órát, amit rájuk kell szánnunk), a poharak mellé készítsünk oda kis tálkakban fagyasztott bagyós gyümölcsöket, felkockázott narancsgerezdeket és frissen facsart narancslevet. Amikor a vendégeink kizsolgálják magukat pezsgőből, borból, kedvükre keverhetik a koktéljaikat az előre odakészített gyümölcsökkel, gyümölcslevekkel. 

Tetszettek az ötleteink, de nincs már idő elszaladni a boltba a hiányzó alapanyagokért? A Príma Online bármikor a vásárlóink rendelkezésére áll, ráadásul Budapestre akár már 399 forintos áron házhozszállítunk, ha a vásárlás kosárértéke eléri az 5000 forintot.

Príma. Közel van hozzám, közel áll hozzám.

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva