Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Lélekmelegítő levesek
2019-01-10
Amikor az időjárás még télies, de a hangualtunk már tavasziasra fordul, itt az ideje, hogy bevessük a legfőbb fegyverünket a hideg ellen: a levest! Ezért most egy csokorba gyűjtöttük a Príma Konyha kedvenc, egytálételként is fogyasztható leveseit.

A karácsony elmúltával legtöbben a telet is azonnal lezárnánk, ha tehetnénk. Amúgy is itt a farsang télűző-tavaszváró időszaka, mindenki a napsütésre vágyik. Azonban az időjárás erre ilyenkor még nem nagyon gondolol, valahogyan kénytelenek leszünk mégis becsempészni egy kis meleget a mindennapjainkra. Ebből indultunk ki, amikor úgy döntöttünk, egy csokorba – pontosabban egy blogcikkbe – gyűjtjük a Príma Konyha kedvenc, egytálételként is fogyasztható leveseit.

Krémes vöröslencseleves édesburgonyával

Krémes vöröslencseleves édesburgonyával

Az keleti fűszerek szerelmesei odalesznek ezért a fogásért: meleg, enyhén csípős, fűszeres kényeztetés, amely egy szelet naan kenyérrel tálalva még egzotikusabbá tehető. Vigyázat, a lencse nagyon megszívja magát, ezért ebből csak egy adagot érdemes készíteni egyszerre. Laktóz- és tejfehérjementes diétába is tökéletesen beilleszthető, vegán étek.

Hozzávalók:

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát.

Amikor kész, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, az apróra kockázott fokhagymát. Ha ezeknek kijött az illata, a felkockázott édesburgonya is mehet a fazékba.

Néhány perc után a burgonyára szórjuk a curry port és a cayenne borsot, elkeverjük, felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, sózzuk és a fazékba öntjük a lecsét is. Forrás után lefedve, 20-25 pecig főzzük alacsony lángon.

Közben a basmati rizst bő vízben vagy rizsfőzőben megfőzzük.

Ha a lencse és az édesburgonya megpuhult, hozzáadjuk a levesünkhöz a kókusztejet és a darabolt spenótleveleket, majd összeforraljuk.

Forrás után azonnal tálalhatjuk: minden tányér aljára tegyünk egy szedőkanál főtt rizst, erre szedjünk rá egy-két merőkanálnyit a levesből.

 

 

Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

Aki egyszer kóstolta, biztos, hogy többet nem tud ellenállni a fokhagymakrémleves gondolatának. Ahogyan a meleg, sőt forró levest kanalazgatjuk, érezzük, amint a fokhagyma jótékony hatásai elkezdenek dolgozni a szervezetünkben. Viszlát, januári megfázás! Sokan felkockázott sajtra szedik, a tetejét pedig pirított baconnel díszítik. Buciban tálalva a legstílusosabb, de anélkül tökéletesen illik a szénhidrátcsökkentett diétát folytatók mindennapjaiba is.

Hozzávalók

Elkészítés

Pucolatlanul megfelezzük a fokhagymákat és egy olívaolajjal kikent tűzálló tálban, sütőpapírral letakarva, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket, nagyjából 45 percre. Ha kész, várunk, amíg kihül, majd megpucoljuk a gerezdeket.

Egy lábosban vajat olvasztuk, ezen pirítjuk meg a felszeletelt vöröshagymát.

Amikor a hagyma üvegesre pirult, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a kakukkfüvet is. Elkeverjük és rászórjuk az előzőleg megsütött, majd megpucolt fokhagymát.

A fazékba öntjük a vízet, beledobjuk a leveskockát; forrás után pedig a tejet is hozzáadjuk.

A levesünket nagyjából öt percig főzzük, majd egy kézi botmixerrel krémesítjük. További öt perc után tálalható is; ízlés szerint alulra sajtot, a tetejére pedig bacont szórunk.

 

 

Görög csirkekrémleves

Görög csirkekrémleves

Minden nemzetnek megvan a maga comfort foodja, az a fogása, amit bármikor elő lehet kapni, ha az ember egy kis melegségre vágyik, rossz kedve van, vagy egyszerűen csak enne valami nagyon finomat. A görögöknél ezt a címet az avgolemono, vagyis a citromos tojásleves vívta ki magának. Szénhidrátcsökkentett és laktóz-, tejfehérjementes étrendben is szerepeltethető, különleges ízvilágú étel.

Hozzávalók

Elkészítés

Egy fazékban feltesszük főni a csirkecombokat, a negyedekbe vágott hagymát, a borsot, sót és a vizet. Fölforraljuk, majd alacsony hőfokon főzzük, amíg a csirke megpuhul, megfő.

A megfőtt combokat kivesszük a léből, egy vágódeszkán hagyjuk kihűlni. Akkor jó, ha a csont könnyedén kifordul belőle. A visszamaradt levet átszűrjük egy tiszta fazékba, a puhára főtt hagymát átpasszírozuk, a többi hozzávalót kidobhatjuk. Az átszűrt léből egy nagy bögrényit félreteszünk, a többit visszarakjuk a tűzhelyre.

A kihűlt csirkecombokból kiszedjük a csontot és leszedjük a bőrt, majd apróra daraboljuk a főtt húst.

Közben al dentére főzzük a tésztát.

A tojásokat egyhén felverjük; lassan adagolva, további kevergetés mellett hozzáadjuk a citromlevet a felvert tojásokhoz. Az egyveleget továbbra is folyamatosan kevergetve a tojásokhoz öntjük a csirkéről leöntött, félretett levet is.

Amikor a tűzhelyen melegedő levesünk újra forrni kezd, hozzáadjuk a tojásos egyveleget, a feldarabolt csirkét és a megfőtt levestésztát, majd 5-10 perc alatt, forráspont alatti hőmérsékleten összemelegítjük az ízeket.

Tálaláskor nagy levesestálakba szedjük, friss kaporral és citromgerezdekkel tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva