Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Téli szabadtéri programok — piknik a hideg évszakban?
2019-01-24
Tavasztól őszig kiváló romantikus vagy családi program a piknikkel egybekötött kirándulás, de mi a helyzet télen? Az évszaknak megfelelő előkészületekkel és finomságokkal hatalmas élményt nyújthat egy téli, havas piknik is, szívből ajánljuk minden télkedvelő olvasónknak!

 Helyszínválasztás

Akár a kirándulásunk része a piknik, akár csak a közeli tó partjára szervezzük, mindenképp győződjünk meg róla, hogy van-e tűzrakóhely, ami a téli piknikhez elengedhetetlen, hiszen egyaránt szolgál ételeink, italaink, és testünk melegítőhelyéül.

Vigyünk magunkkal a tűzgyújtáshoz szükséges eszközöket (gyújtóst, papírt, brikettet, száraz fát).

Ülő alkalmatosságra is szükségünk lesz, a legegyszerűbb, ha mindenkinél van szánkó (maximum kettessével), plusz egy jó kis takaró, amit a fenekünk alá tehetünk vagy a derekunk köré tekerhetünk.

 

 

Meleg italt mindenkinek!

A legjobb, ha minden résztvevő saját, tűzön melegíthető (bádog) bögrével érkezik, így nem szükséges minden folyadékot termoszban magunkkal cipelnünk, sőt, ha véletlen kihűlne, akkor is könnyedén felmelegíthetjük. Szükség esetére néhány hőtartós pohárral is szerelkezzünk fel.

Kedvünktől és ízlésünktől függően szinte bármilyen forró ital kerülhet a bögrébe: tea, rumos tea, forralt bor, puncs, kávé, de akár forró kakaó is — ezeket otthon nagyszerűen előkészíthetjük és egy flakonban magunkkal vihetjük.

 

Mi legyen a menü?

Ha kellemes az idő és hosszabb programot terveztünk, a tűzön is elkészíthetjük az ételeket, de a legegyszerűbb, ha a magunkkal vitt, kész ételeket fogyasztjuk el.

A levesek a téli piknik igazi jolly jokerei, legyen szó akár krémlevesről, tartalmas raguról vagy gulyásról, esetleg egyszerű húslevesről.

Jól eshet a szánkón ülve elfogyasztott tartalmas szendvics is, amit akár kesztyűben is megehet az ember, külön öröm, hogy télen mehet bele bármi, amit szeretünk: akár rántott hús vagy tojáskrém is, hiszen nem kell félnünk attól, hogy mire elfogyasztjuk, megbuggyan.

 

 

 Édesítsük meg a pikniket!

Egy bögre forró csokoládé vagy egy szelet meleg rétes? Házi almás vagy meggyes pite? Különböző muffinok, netán egy finom pozsonyi kifli is jöhet? Bármelyikre esik is a választásunk, érdemes néhány percre a tűz közelébe helyezni (pl. alufólia csomagolásban), így ismét istenien ropogós lesz a tészta és felpuhul az esetleg megdermedt töltelék is. Igazi ínyenceknek a tűzön sütött pillecukrot, hidegkedvelőknek a fagyit ajánljuk!

 

A piknik végeztével

A tűz eloltása, és az eloltás sikeréről való meggyőződés a mi felelősségünk!

Lehetőség szerint a pikniken ne használjunk eldobható tányérokat és poharakat, ha mégis, ezeket semmiképp se dobjuk a tűzbe, a többi hulladékkal együtt gyűjtsük össze és vigyük magunkkal a legközelebbi szemetesig!

 

A finom enni- és innivalókat megvásárolhatjuk a legközelebbi Príma üzletben, de ha időt szeretnénk megtakarítani, az Online Prímán is rendelhetünk.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva