Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Valentin-napi harapnivalók – mivel lepd meg a párod, ha nem édesszájú?
2019-02-10
A szivecskék, édességek és a szokásos Valentin-napi klisék helyett szóljon a szerelmesek napja idén a minőségről és a kivételességről! Készítsünk párunk, vagy akár családunk és barátaink számára különleges vacsorát, kényeztessük szeretteinket ezzel a nem mindennapi menüvel!

Ha mégis úgy döntenénk, hogy klasszikus, édes falatokat részesítjük előnyben, irány a Príma megújult Instagram csatornája, ahol minden héten egy kiválasztott alapanyagból készítünk a Príma konyhában reggelit, ebédet és vacsorát.

 

Csokifondü helyett eredeti sajtfondüt az asztalra!

Szokták úgy is emlegetni a fondüt, mint hideg esték forró vacsorája. Melyik este lehetne forróbb, mint a szerelem, a szeretet éjszakája? Arról nem beszélve, hogy a szó jelentését vizsgálva még eggyel több indokot találunk, hogy Valentin-napon pont a fondüre essen a választás: a fondü szó olvasztottat jelent — olvadjunk hát össze mi is!

Ha még nincs fondüszettünk, érdemes beszerezni egyet, nem óriási beruházás, és egész életünkben kiszolgál egy szett. A sajtokat tekintve választhatunk kész fondü-alapot, de magunk is összeválogathatjuk, az Online Príma sajtkínálatában minden szükséges sajtfélét megtalálunk. A mártogatáshoz készítsünk elő kenyérkockákat, friss és párolt zöldségeket, főtt-füstölt húst, olaj- vagy kapribogyót és akár gyümölcsöket is — ínyenceknek trópusi verziót ajánlunk.

Fondü alap (2 főre):
10 dkg emmentáli sajt
10 dkg trappista sajt
5 dkg gouda sajt
1 dl száraz fehérbor
1 ek vaj
1.5-2 dl langyos víz
1 ek citromlé
1 ek kukoricakeményítő
fűszerek (bors, szerecsendió)
1-2 gerezd fokhagyma (vagy granulátum)

Mártogatni:
kenyér vagy baguette
főtt-füstölt tarja
olívabogyó
kapribogyó
párolt vagy konzerv bébirépa
párolt brokkolirózsa
koktélparadicsom
savanyított gyöngyhagyma
kígyóuborka kockák
ananász
mangó
papaja

Elkészítés:

  1. Egy lábasban keverjük össze a langyos vizet és a citromlevet, valamint a fokhagymát, forraljuk meg, majd ha kissé kihűlt, keverjük bele a kukoricakeményítőt.
  2. A sajtokat reszeljük le és fokozatosan, állandó (8-as alakban történő) kevergetés mellett adjuk hozzá a vízhez.
  3. Adjuk hozzá a bort és keverjük hozzá a vajat, fűszerezzük, majd forráspont alatt hevítsük 5-8 percig.
  4. Öntsük át a fondüedénybe a keveréket és alacsony lángon tartsuk melegen a teljes étkezés ideje alatt.

 

Édes pezsgő helyett meggysör!

…mert bizony nem mindenki van oda a kötelező pezsgős koccintásért. Miért ne bonthatnánk egy jó sört ezen az ünnepnapon? Adjuk meg a módját — és persze a színét!
A meggysör (kriek) úgy készül, hogy az alap sörhöz meggyet adnak, íze édeskésebb, enyhén fanyarkás, színe vörös, bordó. A kézműves sörök térhódításával egyre inkább terjednek a gyümölcsös sörök is, itthon is több sörfőzde készíti, de jó szívvel emeljük ki a belga verziót is. Tudtad, hogy a meggyet mindig frissen használják fel, így csak évente egyszer készítenek meggysört, a meggy érésénél. A meggyet az elkészült söralaphoz adják, amely cukortartamánál fogva elindít egy második erjedési folyamatot, és ez alatt a folyamat alatt veszi fel a sör a bordós-vöröses színét és meggyes zamatát. Kiválóan illik a fondühöz!

 

Csokoládépraliné helyett sós tökmagfagyi

Bizarrul hangzik? Egy kicsit az is, de nagyon finom. Selymesen lágy, eszméletlenül finom íz, a só és a karamell egyidejű kényeztetése. Készítsük házilag, nem tart sokáig, a dícséreteket pedig egészen biztos, hogy bezsebelhetjük!

Hozzávalók:
100 g + 100 g sós tökmag
5 ek barna cukor
2 ek méz
150 ml zsíros tej
150 ml tejszín
2 db tojássárgája

Elkészítés:

  1. A tökmag felét sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokos sütőben megpirítjuk, majd amikor kihűlt, aprítógépben alaposan lezúzzuk.
  2. Ugyanebben a tepsiben összekeverjük a 100 g tökmagot, 2 evőkanál barna cukrot és a mézet, és szintén párszor átkeverv megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejet, tejszínt és a maradék barna cukrot felforraljuk, hozzákeverjük a tojássárgájákat, majd a lezúzott tökmagot és teljesen hidegre hűtjük.
  4. Kb. 20 perc alatt egy tálban kifagyasztjuk, majd beleszórjuk a mézes, pirított, késsel kissé összevágott magokat. Óránként keverjük át, a kialakuló jégkristályokat zúzzuk szét.
  5. Tálaljuk kistálban, néhány darab maggal megszórva.



Az Online Príma kínálatában mindent megtalálsz, amihez a fenti remek fogások elkészítéséhez szükséges. Spórolj időt, rendelj online, és töltsd a felszabadult idődet a szeretteid körében!

Jó étvágyat kívánunk az ünnepi vacsorához!

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva