Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
8+1 tipp a húsvéti előkészületekhez
2019-04-12 14:57:58
A húsvét időpontja évente változik, idén április 19-22. közé esik. Érdemes azonban idejében nekilátni a előkészületeknek és mindent gondosan megtervezni, hogy az ünnep stresszmentes legyen.

Alábbi tippjeink segítségével nem marad semmi az utolsó pillanatra, nyugodtan élvezheti a tavaszi hosszú hétvégét.

1. Készítsünk tervet!

Egyeztessünk a családdal, barátokkal, hogy melyik napon mi lesz a program, hogy a család férfitagjai jönnek-e locsolkodni, vagy másokra számítsunk-e, esetleg mi megyünk-e családlátogatóba. Ha megvan a menetrend, osszuk be a teendőket úgy, hogy szombatra lehetőleg csak a friss hozzávalók beszerzése és a tojásfestés maradjon.

2. Gondoljunk az idősekre és a fiatalokra is!

A távol élő, idősebb családtagoknak küldjünk képeslapot — egyre ritkulóban lévő, de nagyon kedves gesztus. A közvetlen családtagokkal és barátokkal egyeztessünk időpontot húsvéti villásreggelire vagy ünnepi ebédre, a gyerekeknek szervezzünk tojáskereső bulit vagy locsolópartit!

3. Lakásszépítésre fel!

Szánjunk időt egy húsvéti takarításra, dekoráljuk otthonunkat az ünnep hangulatának és jellegének megfelelően húsvéti és tavaszi motívumokkal, színekkel. Készítsünk saját kezűleg húsvéti díszeket, koszorút vagy “barkafát”, amire a kézzel festett tojásokat akaszthatjuk majd!

4. Menütervezés a titok nyitja!

Ha megvan a komplett programterv és összeállt a leendő vendégek listája, kérdezzük meg a meghívottakat, hogy allergiásak-e valamire, tartanak-e különleges diétát. Minden információval a zsebünkben jöhet a menüsor kialakítása — egyúttal a bevásárlólista elkészítése!

5. Sütés-főzés

Amit csak lehet, készítsünk elő már a megelőző napokban! Főzzük meg a sonkát, gyúrjuk be és fagyasszuk le a pogácsatésztát, daráljuk le a diót, mákot a süteményekhez. A húsvét ne legyen a korlátlan evés-ivás ünnepe, iktassunk be a menübe sok friss, nyers zöldséget és salátát, melyeket főzni sem kell!
A krémes süteményeket, esetleg tortákat a vendégsereg érkezése előtti délutánon érdemes elkészíteni, hogy éjszakára a hűtőben tudjuk pihentetni. Ha leves, pörkölt vagy sült hús szerepel az étlapon, ezeket is nyugodtan készítsük el előző este: melegítve sem veszítenek zamatukból, ugyanígy számos köretet gond nélkül előkészíthetünk: majonézes salátákat, főtt burgonyát, tésztaféléket. A vendégek érkezése előttre csak a frissensülteket, a kalácsot és a friss pogácsafélék kisütését hagyjuk!

6. Ajándékok, meglepetések

Ha készülünk is apró húsvéti ajándékkal vendégeink, vendéglátóink vagy a locsolók számára, legyen az apróság, inkább ötletes és/vagy saját készítésű. A húsvéti sütisdobozban ajándékozott nyuszis linzerkeksz minden korosztálynál sikert arat, ráadásul sokáig el is áll! Ha idén valami mást is kipróbálnánk, íme két ötlet: kedves, pici üvegbe csomagolt házi édes tojáslikőr vagy üde limoncello.

7. Bevásárlás

A túlzott bevásárlástól óva intünk, azonban érdemes jól átgondoltam, időben beszerezni az ünnephozzávalóit. Vannak persze kényes pontok, így a sonka, a tojás, a kalács és a csokoládé. Ezek nélkül nincs húsvét. Sok fejfájást takarítunk meg magunknak, ha megbízható helyről, jó minőségű alapanyagot vásárolunk a sütéshez, főzéshez és a gyerekek húsvéti ajándékához. Spóroljuk meg a cipekedést és a sorbanállást! Kiváló minőség, egészen az ajtónkig szállítva? Ha ez az, amire őszintén vágyunk, remek választás az Online Príma, ahol akár ingyenes házhozszállítást is választhatunk (Budapesten 19 990 forint, vidéken 24 990 forint kosárérték felett), de első vásárlóként extra kedvezményt is kapunk.

8. Maradékok

Mert maradék nélkül nincs ünnep. Biztos marad a főtt sonkából és a tojásokból is. Valószínűleg zöldségekből, esetleg a süteményekből is. Egyrészt figyeljük vendégeink visszajelzését: ha valami nagyon ízlett nekik, csomagoljunk nekik otthonra is egy kisebb adagot! Másrészt: gyűjtsünk ötleteket ahhoz, hogyan tudjuk a húsvéti maradékokat változatosan felhasználni az ünnep után, gondoljuk át, hogy mit tudunk lefagyasztani, miből tudunk egy kis változtatással más finomságot készíteni. A melegszendvics például remek választás: a krémbe mehet az összekockázott sonka és tojás, a kissé száraz kenyér vagy kalács pedig remek alapja a finom vacsorának.

+1. Útra fel!

Ha az előkészületeket idén szívünk szerint inkább kihagynánk és tényleg csak pihenni szeretnénk, szervezzük meg és foglaljuk le mielőbb az alternatív programot, pl. egy családlátogató, wellness vagy városnéző hétvégét.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva