Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Lapozzon bele tavaszi Borkatalógusunkba!
2019-05-15
Bár az időjárás még kicsit kéreti magát, lassan elérkezik a grillpartik, a fröccsözések, a baráti vagy családi körben töltött kerti partik ideje: mind remek lehetőség, hogy kedvenc borainkkal koccintsunk. A megfelelő palack kiválasztása nem mindig egyszerű. Eddig is több kiváló hazai borász terméke volt elérhető a Príma polcain, idén is szakmai zsűri segítségével készítettünk egy válogatást, melynek legjobbjait a Borkatalógusban gyűjtöttük össze.

Hazai kereskedőként kiemelt szerepünk van abban, hogy a fogyasztók megismerhessék, valamint kedvező áron megvásárolhassák az aktuális magyar borkínálat legjavát. Márciusban 800 bor versengett a II. Príma Borversenyen, hogy bekerülhessen a Príma borválasztékába. A megmérettetés ennél is hosszabb múltra tekint vissza, hiszen több, mint egy évtizede rendszeresen megrendezzük borválogatónkat, amely eleinte a CBA égisze alatt futott. A versenyen legjobbjaiból állt össze a Borkatalógus, melyben a borok mellett tippekkel és tanácsokkal is segítjük a borkedvelőket.

A rendezvény különlegessége, hogy míg többnyire a termelők egyedi versenytételekkel készülnek az egyes borászati „rangadókra”, a mi esetünkben csakis kereskedelmi forgalomba szánt borok kerültek a zsűritagok elé. Külön öröm, hogy a nagy és ismert borászatok mellett rengeteg kisebb, feljövőben lévő pince remekei is a listára kerültek. Mivel a vakkóstolón a bíráló bizottságok csak azt tudják, milyen fajta bor került a poharukba, azt nem, hogy ki készítette, így vásárlóinknak lehetősége nyílik a klasszikus tételek mellett a fiatal borászgeneráció munkáinak a megismerésére is – amennyiben azok valóban érdemesek arra.

És érdemesek, ezt bizonyítja, hogy „Az év felfedezettje 2018” különdíját három borászat is átvehette: a somlói Kancellár Pincészet, a balatonboglári Rád-Vin, illetve az aszófői Fodor Család pincészete. „Az év bormárkája 2018” kitüntetést a szekszárdi Bodri Pincészet kapta, míg „Az év legsikeresebb borászata 2018-ban” az egri Juhászvin borászat lett.

A szakértői értékelések összegzése után az idei borválogatón a legjobb eredményt elért borok a Príma borkatalógusában és polcain debütálnak május 13-án, valamint ezzel egy időben az üzleteink polcain és webshopunkban is elérhetővé váltak.

Ha kíváncsi a borok legjavára, és hogy melyiket milyen ételhez ajánljuk, ha megkóstolná az itthoni borászok legújabb alkotásait, lapozza át a weboldalunkról letölthető, vagy boltjainkban ingyenesen beszerezhető katalógusunkat és tudjon meg mindent a Príma kiemelt borkínálatáról!*

A magyar borok és borászatok népszerűsítését mindig is kiemelten kezeltük. Tavasszal útjára indítottuk a Borkalandok sorozatunkat, mely során az év minden hónapjában bemutatunk egy népszerű borvidéket, annak egy kiemelt borászatát és néhány borát. Ismerje meg az egyes régiók jellemzőit és főszereplőit, Borlexikonunkból pedig érdekességeket tudhat meg a termesztéstől kezdve az összetevőkön át, a kóstolásig mindenről, ami a borfogyasztáshoz kapcsolódik.

 

 

Ha pedig beutazná a Prímával Magyarország borvidékeit, játsszon velünk és nyerjen kétszemélyes borhétvégét, vagy akár egy 38 palackból álló borválogatást, mindössze kettő palack bor vásárlásával. A játék részleteiért kattintson ide.

 

/p>

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva