Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Június, Balaton, fröccsszezon!
2019-06-07 13:49:41
A szeszélyes és esős időjárás ellenére, lassan beköszönt a nyár! Egyre több estét töltünk a teraszon egy jó pohár bor társaságában, hétvégén leruccanunk a Balatonra, az ebéd mellé pedig könnyű fröccsöt rendelünk.

Borkalandozzunk!

A Príma Borkalandok júniusi főszereplője a Fodorvin családi pincészet, a Balatonfüred-Csopaki borvidék jelentős borászata. Ha már nyár, ha már Balaton, ismerjük meg a térséget és borait, így következő kiruccanásunk alkalmával ismerősként fogyaszthatjuk a helyi italokat, és a nyaralás végeztével az Online Príma segítségével akár otthonunkba is rendelhetjük azokat.

A térség szépsége önmagáért beszél — együlálló természeti adottságai nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de a szépséghez párosuló környezeti sajátosságok a szőlőknek is kitűnő termesztési feltételeket adnak. A terület mikroklímája a Balaton közelségének és hatalmas víztükrének, valamint változatos talajszerkezetének, domborzatának köszönhetően kiváló a szőlőtermesztésre.

A fürdei és csopaki terület egyik turisztikai sajátossága a szépen fejlődő pincei turizmus. Itt alapították 1858-ban a hónap borászatát is az aszófői Fodorvin családi pincészetet, amelyek kínálatában fehér- és vörösborok, de rozé is megtalálható. A hónap kiemelt borai a 2018-as évjáratú Zenit, Olaszrizling, Rajnai Rizling és a Kékfrankos Rozé. [***] Mind a száraz fehérborokat, mind pedig a rozét fogyaszthatjuk önmagában (megfelelő hőmérsékletűre hűtve), ugyanakkor mindegyik remek választás fröccsnek is.

 

A jó fröccs alapja…

Az első titok, hogy a fröccsnek is jár a kiváló minőségű alapanyag! Érdemes a legfrissebb évjáratú, reduktív technológiával készült, nem túl illatos, de finom zamatú, mérsékelten gyümölcsös fehérborból készíteni, de választhatunk üde, friss, jó savú rozét is.

 

Fröccs kisokos

Három úgynevezett alapfröccsöt ismerünk: kisfröccs (1 dl bor + 1 dl szóda), a nagyfröccs (2 dl bor + 1 dl szóda) és a hosszúlépés (1 dl bor + 2 dl szóda). Ezeken felül azonban még rengeteg, különböző hígítási aránnyal készülő változat ismert, sőt, a fröccsök táborát erősítik — a bor és a szóda recepten túllépve — a más alkoholos (sör, rum, stb.) vagy épp alkoholmentes (szörpök, gyümölcslevek) italokkal kevert változatok is.

 

Most borhétvégét vagy exkluzív borválogatást nyerhet!

A Príma Borkalandok játékában két palack akciós Fodorvin bor vásárlásával romantikus, borkóstolóval egybekötött hétvégi kiruccanást nyerhet az aszófői vinotékába, vagy pályázhat a fődíjra, egy 38 üvegből álló borválogatásra! Ehhez mindösszesen arra van szükség, hogy megőrizze és feltöltse a bor vásárlásakor kapott nyugta adatait a Borkalandok nyereményjáték oldalán.

 

Hol kapható?

Az Online Prímán, vagy bármely Príma üzletben válasszon ízlésének megfelelő borokat, illetve ha a fröccsre esne a választása, az ásványvizet se felejtse el! Nyári Borkatalógusunkban remek tippeket talál arra vonatkozóan, hogy az egyes borok mellé milyen étel, vagy nassolni való passzol: tegyen ezekből is kosarába! Első vásárlóként extra kedvezmény jár, és a cipekedésen sem kell aggódni: a Príma küszöbünkig szállítja a rendelt árut!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva