Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
VAKÁCIÓ! Programok a szünidőre.
2019-06-18 16:49:30
Végre itt a nyár, 2018/19-re végleg kicsengettek. A gyerekek a következő két és fél hónapot többnyire otthon töltik, így a szülőknek nagy fejtörést okozhat, hogyan kössék le kisebb-nagyobb csemetéik figyelmét.

A gyerekes szülők dolga nyáron mindig nehezebb egy kicsit. A srácok otthon vannak, egész nap unatkoznak, este pedig, amikor fáradtan hazaesünk, a felgyülemlett energiát nekünk kell levezetnünk, hogy az éjszakák nyugodtan teljenek. Szerencsések azok, akik el tudják vinni a nagyszülőkhöz vidékre a csemetéket, vagy ahol van egy nagynéni, aki elszórakoztatja a kamaszokat, de sok szülőpárnak maguknak kell gondoskodniuk arról, hogy ez a nyár (is) felejthetetlen legyen – ne csak a kicsik, de a nagyok számára is. Nekik szeretnénk most segíteni néhány kézenfekvő programajánlattal, amelyek amilyen egyszerűek, olyan ritkán jutnak az ember eszébe, ha a nyári szünetről van szó.

 

1. Tanítsuk meg főzni a gyerekeket!

Persze kicsi koruktól kezdve bevonjuk őket a konyhai folyamatokba, és ezt-azt már biztosan tudnak, de lássuk be: ha megtanítunk nekik néhány alapszabályt, azokat kedvükre variálva szinte bármit képesek lesznek megfőzni. Válasszuk ki (velük közösen), melyik az az öt fogás, amit nyár végére szeretnének úgy megtanulni, hogy teljesen önállóan el tudják készíteni, és tűzzük ki célul, hogy az évnyitó előtti napon egyedül kell helytállnia a konyhában. Ha van egy kis tét, mindig nagyobb az élmény.

 

2. Hagyjuk, hogy a gyerek szervezzen meg egy nagycsaládi kerti partyt!

Persze kortól függően elképzelhető, hogy be kell segítenünk majd neki, de hadd legyen most ő a főnök. Lehet, hogy csemeténk máskor mindig nyűgösen várja a rokonokat, ám ha ő is tevékenyen részt vehet a vendégfogadásban, egészen más ízt kap a történet. Hallgassuk meg, adjunk neki tanácsot és segítsünk, ha kéri, de hadd próbálja ki magát most ő a házigazda szerepében. Persze a vendégekkel szemben az a fair, ha közöljük, elképzelhető, hogy egy unikornisos, csillámporos, autóversenyzős délutánba csap át a családi összejövetel – na de ettől még senkinek nem lesz rosszabb, sőt!

 

3. Látogassunk múzeumokat!

Ez elsőre biztosan nem fogja elnyerni a kisebbek figyelmét, és talán a nagyobbakét sem, de múzeumba járni igenis érdemes. Ha csemetéink nem készülnek művészettörténésznek (a legtöbben nem), akkor is találhatunk olyan helyet, amelyet ők is izgalmasnak találnak. Egy barlangmúzeum, egy interaktív kiállítás, vagy egy futurisztikai tárlat biztosan megfogja majd őket.

 

4. Szervezzünk egy hétvégi kiruccanást!

Ha nem is tudunk egy végtelen nyaralást szervezni a családnak, egy-egy hétvégi kiruccanás azért biztosan belefér a szabadságnaptárba és a költségkeretbe. Amikor visszagondolunk majd erre a nyárra, az ilyen hétvégék kiugranak a hétköznapokból, és még az emlékük is feltölt energiával, arról nem is beszélve, hogy főleg a kisebb gyerekek úgy élik majd meg ezt a két hónapot, mintha egyik nyaralásról a másikra jártak volna, és semmi idejük nem lett volna unatkozni.

 

5. Neveljünk fűszernövényt!

Főleg a kisebb gyerekeknek segíthetünk rácsodálkozni a világ körforgására, ha megmutatjuk nekik, néhány száraz magból hogyan lesz élet, majd étel, ami az asztalra kerül. A legtöbb fűszernövény jól tűri azt is, ha csak most ültetjük el, ezért bármikor belekezdhetünk ebbe a projektbe. Legyen minden családtagnak saját cserepe, amit nevelget, és nyár végén összehasonlíthatjuk, ki hogyan vigyázott a csaját növénykéjére.

 

6. Kempingezzünk a kertben!

Ma már a legtöbb gyerek nem tudja, milyen a szabad ég alatt aludni; pedig arra ébredni, hogy a teli hold fényénél egy tücsök ciripel a fülünkbe, megfizethetetlen. Persze csak akkor, ha nem tekintjük ősellenségünknek a tücsköket. Fogjunk egy-egy hálózsákot és válasszunk ki egy estét, amikor csak a csillagok lesznek a lámpásaink, az esti film helyett pedig mesélhetünk egymásnak az aznapi élményeinkről.

 

7. Turistáskodjunk a saját városunkban!

Lehet, hogy már unjuk a macskaköveket, amiken minden nap végig megyünk. Esetleg úgy érezzük, minden sarkot ismerünk már. De valójában minden város tartogat meglepetéseket a számunkra. Induljunk el egyik reggel úgy, mintha turisták lennénk! Képzeljük el, mit mutatnánk meg külföldről ideérkező barátainknak, majd nézzük meg azokat! Fotózkodjunk, üljünk be egy étterembe a nap végén, otthon pedig nézzünk utána a kedvenc helyeink történelmének!

 

8. Újítsuk fel a gyerekszobát!

Ez talán egy kicsit unalmasnak tűnik az előző lehetőségekhez képest, de lehet, hogy eljött az ideje, hogy átrendezzük a gyerekszobát. Ne hagyjuk, hogy gyerekünk csak a „megbízónk legyen” – igenis részt kell vennie neki is a munkálatokban! Minél több dolgot csinálunk meg közösen mi magunk, csemeténk annál jobban otthon fogja érezni magát új szobájában.

 

9. Sétáljunk!

Lehet, hogy semmiségnek tűnik, és egy kicsit talán az is, de a változatosság mellett jól jön egy kis állandóság. Vezessük be, hogy hetente legalább két este elmegyünk közösen sétálni. Akár összeköthetjük egy közös bevásárlással is, a lényeg, hogy együtt legyünk és mozogjunk – később pedig majd azt vesszük észre, hogy egy nyár alatt észrevétlenül ráneveltük gyermekünket a mozgás szeretetére.

 

10. Dokumentáljunk!

És végül, de nem utolsó sorban, ha már megszerveztük a családnak az eddigi legjobb nyarat, mindenképpen vezessünk róla naplót! Esténként üljünk le, és a gyerekekkel közösen gondoljuk át, mi mindent csináltunk aznap! Ha fotóztunk, nyomtassunk ki néhányat a  képeink közül, és ragasszuk be őket a nyári naplónkba! Tegyünk így minden belépővel, szórólappal – mindennel, amihez kötődik valamilyen emlékünk!

 

Szívesen csinálna több közös programot a családjával, de úgy érzi felemésztik a hétköznapi teendők? Spóroljon időt az Online Prímával – se sorban állás, se cipekedés, csak a megrendelt áru, ajtóig szállítva!

 

Príma. Közel van hozzám, közel áll hozzám.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva