Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
3 ország, 3 különleges szendvics
2017-05-26 13:23:49
Sokszor megesik, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Nem muszáj mindig ünnepi menüsort készíteni, ha vendégek érkeznek. Néha elég néhány szendvics. Vagyis rengeteg szendvics!

A szendvics, az egyik legegyszerűbb finomság a világon, hiszen egész egyszerűen mindenből elkészíthetjük, és a végeredmény mindig csak kreativitásunkon és bátorságunkon múlik. Mivel minden országnak megvannak a maga ikonikus ízei, miért ne inspirálhatna ez minket szendvicskészítéskor? Ha néhány ország mintájára készítjük el a harapnivalókat, nemcsak egy gazdag és laktató hidegtálat kaphatunk, de vendégeink kreativitásunkért is odáig lesznek! Kezdjük a világkörüli szendvicsutat!

Franciaország

Mi ne jutna eszünkbe Franciaországból, ha nem a sajtok? A francia szendvicseket készítsük apró bagettszeletekből, amiket kicsit pirítsunk meg, majd egy kis fokhagymagerezddel ízesítsük meg őket. Ezek után pedig, kenjünk meg vékonyan egy kis teavajjal, majd jöhetnek a sajtok! Használjunk minél több fajtát – gouda, camembert, kecskesajt, kéksajt –, amiket apró szeletekre vágva sorakoztassunk fel. Ezek után karikázzunk fel egy hagymát, majd a karikákat szórjuk meg liszttel, és süssük ki őket. Kész is a lyoni hagyma, ami tökéletes koronája lesz kompozícióinknak.

Ha bátrak vagyunk, a bagettre tehetünk kizárólag kecskesajtot is, amit aztán bolondítsunk meg egy kis mézzel!

Olaszország

Első lépésként pirítsuk meg a kenyérszeletkéket, majd dörzsöljük be őket vastagon fokhagymával. Az olasz szendvicseknél fontos, hogy a szokásosnál is jobban legyenek megpirítva, hogy azok ne ázzanak át a darált hús alatt. Bizony! Legyünk bátrak, és a darált húst most párosítsuk kenyérrel, tészta helyett! Pirítsunk egy kis hagymát, majd mikor üvegesre sült, alacsony lángon tegyük bele a darált húst, fokhagymát és szeletelt paradicsomot (lehet paradicsomkonzerv is), majd főzés közben ízesítsük egy kis sóval és bazsalikommal. Ízlés szerint egy kis gomba is mehet bele! Ügyeljünk rá, hogy a mártás jó sűrű legyen, nehogy lefolyjon a kenyérről. A mártásra tegyünk még egy kis bazsalikomot és parmezánt. Fontos, hogy a szendvicset a hús miatt mindig frissen tálaljuk, és inkább kisebb mennyiségben, nehogy kihűljenek a remekművek!

Görögország

A szendvicseket pirítsuk meg, és kenjük be egy leheletnyi olívaolajjal – vigyázzunk, ne használjunk sokat, mivel nem csak a kenyér ázhat át, de könnyen lehet az olívaolajnak is túl dinamikus íze. Ezek után turmixoljunk le egy kis paradicsomot egy kis mozzarellával, – mehet bele egy kis lilahagyma is – majd a kész masszát kenjük rá a szendvicsekre. A szendvics tetejére mehet mozzarella aszalt paradicsommal és szeletelt olívabogyóval.

Mivel minden országban más hozzávalóra van szükség, készüljünk fel, hogy nehéz lesz a csomag a vásárláskor. De nem kell, hogy így legyen! A különböző sajtokat, konzerveket és megannyi zöldséget rendeljük meg a Príma Online-on, hogy az ajtónk elé érkezzen minden finomság. A nagy szendvicskészítésre úgyis jobb rápihenni. Míg kihozza a futár a megrendelt termékeinket, erre pont lesz lehetőségünk!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva