Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
5+1 őrületes fagyikehely
2017-06-08 15:40:25
Itt a nyár és vele a kánikula, mikor a csokoládét a legjobban nem a táblás, szeletes, süteményre öntött formában élvezhetjük, hanem kissé hűvösebb verziójában – mint például egy (vagy több) gombócnyi fagylalttal. De mi lenne, ha kicsit túlmutatnánk a tölcsérbe adagolt gombócokon és kreatív kelyhekkel tennénk különlegessé kedvenc édességünket? Mutatunk ehhez 5+1 ínycsiklandó ötletet!

Banános split

Vágjunk félbe egy egész banánt (minél íveltebb a gyümölcs, annál mutatósabb lesz desszertünk), majd tegyük egy kisebb, magas peremű tálba a két darabot, egymással szemben. A tál közepére halmozzunk három gombóc csokoládéfagylaltot, ezután pedig jöhet rá némi csokiöntet, tejszínhab, mandulaforgács és kandírozott cseresznye.

Likőrkehely

Egy kehelynyi mámor igazi édesszájúaknak. Néhány szelet piskótára halmozzunk két gombóc csoki-, valamint egy gombóc karamellfagylaltot, öntsük le 2 cl krémlikőrrel, végül díszítésként jöhet rá egy kis tejszínhab, mogyoró és egy-két roletti. Az eredmény egy különleges édességbomba, amit remekül ellensúlyoz a likőr aromája.

Mentakehely

Harmadikként következzen a mentás csokoládé „hűtött” változata. Két adag csokoládé- és egy adag vaníliafagyit egyszerűen öntsünk le csokoládé- és mentaöntettel, díszítésként pedig tegyünk a kehely szélére vagy a halmunk tetejére két mentalevelet.

Szép Heléna

Ismét a csokit és a vaníliát kombináljuk, ám ezúttal két gombóc kávé kerül melléjük – és egy kisebb adag piskóta alájuk. Szép Helénánkat pedig némi csokiöntet és néhány szelet körte fogja még gyönyörűbbé varázsolni.

Mogyorónyi boldogság

Na jó, ez a kehely valójában sokkal nagyobb lesz egy mogyorónál. Két gombóc csoki- és ugyanennyi mogyorófagyira zúdítsunk csokoládé-, mogyoróöntetet, majd szórjuk meg mogyoródarabkákkal (ínyencek egész mogyoróval), majd koronázzuk meg művünket tejszínhabbal és élvezzük a roppanós szemeket a lágy, hideg gombócok között.

Mindent bele!

A végére tartogattuk a legtöményebb összeállítást igazi csokoládémániásoknak. Az endorfinbomba titka igazán egyszerű: válogassunk össze annyi csokialapú fagyit, amennyit csak tudunk (javasoljuk az étcsokit, a mozartot és a sachert), díszítsük minél több csokiöntettel, -forgáccsal, majd a végén szúrjunk bele két rolettit – természetesen a kakaóval töltött változatból. Aki meg tudja enni ezt a tömény boldogsághormont, az hivatalosan is valódi csokirajongónak minősíthető.

Szeretnél minél több receptet kipróbálni? Akkor töltsd fel az otthoni édességtáradat több fajta fagylalttal (persze leginkább csokoládé fagylalttal), illetve a fentebb olvasott hozzávalókkal, mint például különböző tábla csokoládék, csokireszelékek, mogyorók… Majd máris szabadon alkothatsz, bármikor meglepve egy kis desszerttel magad! Persze megértjük, hogy ebben a nagy hőségben nem szeretnél cipekedni és jobb lenne, ha a hűvös lakásban teremne hirtelen minden finomság. De miért ne lehetne így? Vásárolj be a Príma online webáruházban és várd kényelmesen otthon a futárt az édességcsomaggal!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva