Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
4 vega recept egy húsmentes napra
2017-06-15
Bár sokan máig nem értik, hogyan is lehet hús nélkül főzni, ideje bebizonyítani, hogy a veganizmus túlmutat a salátán és a „nyuszikaján”. Tartsunk egy húsmentes napot! Négy ínycsiklandó receptet kínálunk most egy egynapos növényi étrendhez!

Nyári zöldborsókrémleves mentával

Hozzávalók:

  • 15 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg zsenge zöldborsó
  • 2 ek. olaj
  • 10 szál menta
  • 3 ek. citromlé
  • 3 ek. tejföl vagy tejszín
  • 6 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 csipet só
  • bors

Kockázzuk fel az összes hagymát és egy fazékban felhevített olajban pároljuk üvegesre. Öntsük rá az alaplevet, forraljuk fel, majd szórjuk a forrásban lévő alaplébe a kifejtett, megtisztított borsót. Adjuk hozzá a citromlevet és a mentalevél nagyobb részét, ezután lassú tűzön, fedő alatt főzzük 7 percig. Pürésítsük botmixerrel, ízesítsük sóval és borssal. Végül melegítsük fel tejszínnel vagy tejföllel dúsítva, tálaláskor pedig díszíthetjük a maradék mentalevéllel. Egyszerű, könnyű, de egyben mutatós és laktató lesz a végeredmény, ami jól fog esni a nyári hőségben.

Rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb újkrumpli
  • 2 db cukkini
  • 3 fej paradicsom
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 6 ek. olívaolaj

Egy igazi ínyencség „zöldpártiaknak”, ami ráadásul nem is igényel nagy múltú tapasztalatot a konyhában. Karikázzuk fel a burgonyát, a cukkinit és a paradicsomot. Olajozzunk ki egy tálat, felváltva halmozzuk rá a karikákat, alaposan sózzuk és fűszerezzük, végül szórjuk rá a parmezánt. Öntsük le a maradék olajjal, majd 180°C-on 45 perc alatt süssük aranyszínűre. Voilá, ilyen egyszerű az egész!

Gombás spárgaragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 50 dkg fehér spárga
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. finomra vágott snidling
  • 3 késhegynyi szerecsendió
  • őrölt bors

A spárgát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, a gombát pedig daraboljuk fel és pirítsuk át egy serpenyőben. Egy másik serpenyőben forró vajon fonnyasszuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, a spárgát, a szerecsendiót és ízesítsük sóval, borssal. Pároljuk még öt percig, mielőtt levesszük a tűzről, állandó kevergetés mellett. Végül keverjük össze a bort a tejszínnel, öntsük a zöldségekre és főzzük össze 2 perc alatt kis lángon. Mutatós és finomabb lesz a főztünk, ha snidlinggel meghintve tálaljuk.

Eperturmixos muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg friss eper
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só

Jöjjön egy „idényédesség” a sor végére, a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsével. Keverjük össze a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, majd a két keveréket dolgozzuk össze. Készítsünk turmixot a tejből és az eprek feléből, a maradék gyümölcsöt pedig kockázzuk fel, majd adjuk a turmix-szal együtt a masszához. Kivajazott sütőformában, 175 °C-on 25-30 perc alatt elkészül.

Bár a menüsorhoz rengeteg finom hozzávaló kell, a cipekedés miatt nem kell aggódni! A Príma online segítségével weboldalunkon egyszerűen válogathatod össze, mire van szükséged és otthon, kényelmesen várhatod meg futárunkat, hogy kihozza neked a gondosan kiválogatott, friss árut. Aztán jöhet is a főzés, frissen, kipihenve és energiákkal tele! Hajrá!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva