Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Grillre fel! – Tanácsok és receptek
2017-06-28
A nyár rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy időnket a szabadban töltsük. Miért zárnánk hát be magunkat a konyhába, ha a vasárnapi ebédet akár a kék ég alatt is elkészíthetjük? Elő a sütővel, parázsra a hússal – de csak óvatosan, nehogy magunkat süssük ropogósra! Fogadjunk meg néhány jó tanácsot, hogy az utánuk következő receptek még ízletesebbek legyenek!

Tanácsok

  • Direkt grillezés során (amikor az ételt közvetlenül a faszén vagy brikett fölé helyezzük) hagyjunk elegendő helyet a grillrács és a faszén/brikett között, különben könnyen odaéghet az ínycsiklandó főfogás.
  • Grillezésre a fehérre vált faszén a legalkalmasabb – várjuk meg, amíg „elsápad” és már nem parázslik. Csak ezután kezdjünk hozzá a sütéshez!
  • Sovány húsokat célszerű bepácolva, fűszerezve, alumínium fóliába csomagolva tenni a rácsra, nagy hő hatására ugyanis kiszáradnak és rágósak lesznek. Miután megpárolódott, csomagoljuk ki a fóliából és grillezzük még egy kicsit, hogy tökéletes legyen az ízélmény.
  • Ha túl sokszor szurkáljuk a húst, elveszítjük az értékes húslét, ami étkünk puhaságát adja. A gyakori forgatást is kerüljük!
  • A szénné égett részeket mindenképp vagdossuk le – egészségre ártalmas policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhatnak.
  • Persze senki nem mondta, hogy grillezni kizárólag húst szabad: a rácson elkészített spárgával le fogjuk nyűgözni vendégeinket, a grillezett répa íze pedig semmi máshoz nem fogható. Arra azonban ügyeljünk, hogy hamar megpörkölődhetnek, így tartsuk rajtuk a szemünket!
  • A grillezéshez fontos az alapos előkészülés, ami nem kis időt igényel. Vásároljunk be online a Príma Online webáruházban és amíg megterítünk a kertben, pont megjön a futárral minden friss hozzávaló a grillezéshez és más, egyéb finomság az azt követő lazításhoz. Nem kell, hogy a péntek délután a hosszas válogatással és cipekedéssel teljen a szombati kerti parti előtt. Mindent csak okosan, hatékonyan!

 Most pedig következzen két igazán különleges recept a grillpartira:

Sajtos-paradicsomos szendvics

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 2 szelet padlizsán
  • 2 szelet gouda sajt
  • 2 szelet paradicsom
  • ½ ek. olívaolaj
  • 1 maréknyi rukkola vagy salátalevél vagy fehér mustárlevél
  • bors

Elkészítés:

Kenjük be a padlizsánszeletek mindkét oldalát olívaolajjal, majd alacsony tűzön süssük meg. Öt perc után dobjuk rájuk a sajtot és hagyjuk, hogy megolvadjanak. Sütés után tegyük az egyik sajtra a paradicsomot, a kissé sózott-borsozott salátaleveleket, végül pedig borítsuk rá a másik sajt-padlizsán párost. Vegetáriánus vendégeink örülni fognak ennek az ínyenc szendvicsnek.

Szójaszószos pulykacomb pirított zöldséggel

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 szelet pulykacombfilé
  • 1 tk. méz
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 csokor zöld spárga
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Nem, nem lesz olyan bonyolult ez a recept, mint amilyennek hangzik. Egyszerűen keverjük össze egy tálban a mézet és a szójaszószt, hagyjuk állni benne néhány órán keresztül az ízlés szerint sózott, borsozott pulykacombokat, majd forró lángon süssük ki. Ezután forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük rá a megtisztított, sóval-borssal megszórt spárgát, végül miután megpuhult, tálaljuk ki köretként a hús mellé. Kezdő grillezőknek ideális fogás.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva