Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Jégkrém házilag? Ki kell próbálnod!
2017-08-11
Ha már minden finomságot belecsempészünk az apró jégkockákba és a kávénk is előbb landol kis darabokban a fagyasztónkban, mint a poharunkban, ideje nagyobb léptékben gondolkodni: készítsük el otthon a nyár közkedvelt édességét! Az alábbi 4 recept között az egész család megtalálhatja kedvencét!

Fehércsokoládés jégkrém

Hozzávalók:

Egy édes finomság, amit jóval kevesebb időbe kerül elkészíteni, mint megvárni, míg megfagy. Olvasszuk fel a csokoládé háromnegyedét, majd hagyjuk kihűlni. Verjük fel a tejszínt, kanalanként keverjük a csokoládéba, öntsük a masszát formákba és tegyük a fagyasztóba. Igen, ennyire egyszerű az egész!

Málnás-vaníliás jégkrém

Hozzávalók:

A málnás-vaníliás részhez:

  • ½ dl víz
  • cukor ízlés szerint
  • 180 g habtejszín
  • 80 g fagyasztott, szétmorzsolt málna
  • 3 db tojássárgája
  • ¼ rész rúd kikapart magja

A málnás részhez:

  • 100 g natúr krémsajt
  • 50 g málna, villával összetörve
  • 1 csapott ek. cukor

A málnás rész hozzávalóit összekeverve öntsük jégkrémformákba, vagy kis joghurtos poharakba és tegyük a fagyasztóba! Cukorból és vízből főzzünk szirupot, majd mixerrel keverjük el a tojássárgáját és a vanília magjait, ezután főzzük össze a sziruppal fehéredésig. A tejszínből készítsünk tejszínhabot, lassan halmozzuk rá a masszára, keverjük el benne a maradék málnát és önthetjük is a jégkrémformákba, majd a pálcikákkal együtt mehetnek a fagyasztóba.

Mézes nektarin-narancs jégkrém

Hozzávalók:

Az egzotikus, kissé savanykás ízek kedvelőinek ideális lesz ez a narancsos csoda. Hámozzuk meg a nektarint és vágjuk gerezdekre. Facsarjuk ki a narancs levét, majd a megmaradt gyümölcshússal, és a mézzel együtt öntsük a nektarinhoz. Dolgozzuk pépesre a keveréket egy botmixerrel, végül mehet a jégkrémformákba és a fagyasztóba!

Házi csokoládés Magnum

Hozzávalók:

Keverjük el a tojássárgáját a cukorral, sűrítsük be közepes lángon egy kis tejjel, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az étcsokit és a kakaóport. Enyhén verjük fel a habtejszínt és adjuk a csokis keverékhez, öntsük az egészet jégkrémformákba és mehet a fagyasztóba. Közben olvasszuk meg az étcsokoládét és öntsük egy olyan mély pohárba, amibe a jégkrémünk is belefér. Vegyük elő a megfagyott jégkrémeket, mártsuk az olvasztott csokoládéba, végül gyorsan, még dermedés előtt szórjuk meg a felaprított mogyoróval. Határozottan kell eljárnunk, elsőre talán nem is biztos, hogy sikerülni fog, de a végeredmény ígyis-úgyis isteni lesz.

Ekkora hőségben egyáltalán nem csoda, ha legszívesebben egész nap otthon ülnénk a klíma alatt és csak házi jégkrémeket gyártanánk, hogy lehűtsük magunkat. Szerencsére egy lépést sem kell megtennünk a hozzávalókért, elvégre a Príma Online oldalán bármit megtalálunk, amire szükségünk lesz ezekhez a hideg finomságokhoz – nekünk csak a fagyasztót kell jó mélyre hűtenünk.

 

 

 

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva