Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Mit együnk, ha nyaralunk?
2017-08-11
Mindig nagy fejtörést okoz, hogy mit fogunk enni a nyaralás ideje alatt – főleg, ha a családban valaki speciális étrendet követ, amihez az otthon kényelmén túl nehéz alkalmazkodni ismeretlen helyen. De még ha nem is vagyunk semmilyen élelmiszerre allergiások, akkor is dilemma tárgya a napi étkezés kivitelezése. Szerencsére van megoldás: könnyen ki tudjuk kerülni a drága éttermeket és meg tudjuk spórolni a bevásárlásra szánt időt – amit aztán pihenésre fordíthatunk!

Hiába szeretjük jobban a változatos ételeket, ha nem akarjuk egy gyomorrontással rémálommá tenni a nyaralást, arra a néhány napra váltsunk egyszerűbb élelmiszerekre. A hirtelen beköszöntő hideg esőben igazi felüdülés lesz egy zacskós leves, amire elég forró vizet öntenünk. Persze, ha az időjárás kegyes hozzánk, akkor is bevethetjük éhség ellen, néhány jó minőségű konzerv, pástétom, kenyér és ízletes halfilé társaságában.

A laktató otthoni kosztról sem kell feltétlenül lemondanunk – csak nem mindegy, mit választunk. Indulás előtt elkészíthetünk egy nem romlandó fogást, amit lefagyasztva, jól zárható hűtőtáskában tárolva elfogyaszthatunk, miután megérkeztünk úticélunkhoz. De ne várjunk vele sokáig!

Nagyon fontos azonban, hogy amennyire csak lehetséges, olyan ételeket vigyünk magunkkal, amik nem romlanak meg és kibírják az utat komolyabb hűtőrendszer nélkül! A tejtermékeket és húsokat felejtsük el (igen, a margarint is), illetve felvágottakból is lehetőleg száraz fajtákat csomagoljunk be a bőröndbe. Néhány zöldségféle eltartható egy darabig hűtőtáskában (pl. paprika, hagyma), de azokat se tartogassuk napokon keresztül. A gyümölcsleveket sem javasoljuk, mert felbontás után hamar kárba veszhetnek. Inkább maradjunk a víznél.

Ha pedig hirtelen tör ránk az éhség, ne vánszorogjunk korgó gyomorral egyik nevezetességtől a másikig. Dobjunk be a táskánkba néhány szelet kekszet, müzlit, extrudált kenyeret, puffasztott rizset vagy más száraz élelmiszereket, amiket szeretünk.

Mi van akkor, ha előre tudjuk, hogy (viszonylag) jól felszerelt konyha vár ránk, ami kiválóan alkalmas főzésre? Nos, ebben az esetben se töltsük meg a csomagtartót a hűtőnk teljes tartalmával, de néhány zacskó rizset és száraz tésztát nyugodtan magunkkal vihetünk, hogy a szállásunkon kifőzhessük. Ezeket kombinálhatjuk fagyasztott konzerv zöldségekkel (például kukoricával, répával, borsóval – ezekből akár isteni finom rizottót készíthetünk), esetleg megcsorgathatjuk egy kis húsos mártással.

Ám a legnagyobb készülődések közepette se feledkezzünk meg egy fontos dologról: a nyaralás alatt sem fogunk többet enni, mint otthon. Ne a rengeteg ételtől legyenek súlyosak a bőröndök, inkább gondoljuk át, melyik nap nagyjából mikor, mit szeretnénk enni, és e szerint tervezzük étkezésünket a következő napokra (persze azért készüljünk fel a váratlan helyzetekre).

Az étrend összeállításához pedig látogassunk el a Príma Online oldalára, ahol néhány kattintással beszerezhetjük a legfinomabb konzerveket, nasikat, pástétomokat – nekünk már csak a ruhákat kell becsomagolni az útra.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva