Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Szendvicskrémek az uzsonnásdobozba
2017-08-28
Hívogat az iskola, kapuját kitárja… De aztán nehogy éhesen lépjünk át rajta! A megannyi új ismeret elsajátításához, és az órák közötti szünetekben is rengeteg energiára van szükségük a gyerekeknek, hogy ne lankadjon a figyelmük. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy iskolás csemetéink megfelelően étkeznek tanítási idő alatt, próbáljuk ki ezeket a finom, egészséges szendvicskrémeket! Biztosan nem fognak új gazdára találni egy osztálytárs uzsonnájáért cserébe.

Camembertes-cukkinis szendvicskrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fonnyasszuk meg a karikára vágott hagymát olívaolajon, adjuk hozzá a reszelt cukkinit, a citrom levét, ízlés szerint sót, borsot és kevergessük addig, amíg szépen kenhető krémet kapunk. Ezután elég csak beledolgozni az aprított petrezselyemzöldet, jó alaposan elkeverni és mehet is a táskába egy jól zárható dobozban, néhány szelet pirítós mellé.

Majonézes tonhalkrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy mélyebb tálban törjük össze a tonhalat (a leve nélkül), locsoljuk meg kevés citromlével, sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, végül tegyük krémessé a joghurttal vagy a tejföllel, esetleg mindkettővel. Ha ezt a krémet csomagolnánk az iskolatáskába, akkor célszerű hűtőben tárolni vagy még délelőtt elfogyasztani, nehogy megromoljon.

 

Paprikás-paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

Süssük puhára a paprikát és a padlizsánt, majd hámozzuk meg és törjük össze. A paradicsomot mártsuk forró vízbe, húzzuk le a héját és apróra vágva adjuk a többi zöldséghez. Pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát egy kis olajon, öntsük rá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg egy sűrű krémet kapunk. Otthonra és az iskolába is tökéletes uzsonna, legfőképp hidegen tálalva.

Négysajtos szendvicskrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük el a krémsajtot sóval, borssal, újhagymával és kevés parmezánnal. Tördeljük bele a márványsajtot, adjuk hozzá az apróra vágott camembert, végül alaposan dolgozzuk össze és néhány órán (vagy egy egész éjszakán) keresztül hagyjuk összeérni az ízeket. Tejföllel és joghurttal lazíthatunk rajta, ha túl sűrűre és keményre sikeredett a krém. Igazi sajtrajongóknak akár öt, hat, végtelen féle sajttal is elkészíthetjük.

Sárgarépakrém

·        Hozzávalók:

Elkészítés:

Nagyon egyszerű dolgunk lesz, mégis egy igazán finom krém kerülhet a szendvicsbe ezzel a recepttel. Hámozzuk meg és reszeljük le a répát, majd a sajtot is. Mindkettőt dolgozzuk össze a joghurttal vagy a tejföllel, a végén pedig ízlés szerint sózzuk. Figyelem, füstölt sajttal még finomabb!

Egyszerre több fajtát is elkészítenél? Hajrá! Rendelj a Príma online házhozszállítással és a cipekedéssel sem kell fáradnod – csak megvárni míg a finomságokkal megjön a futár! Addig is lehet tovább készülni a sulira. Vagy akár pihenni kicsit…

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva