Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
30 perces ebédek a rohanó hétköznapokra
2017-09-20
Amíg a nyári pihenő után igyekszünk felvenni az iskolaszezon ritmusát, próbáljuk ki ezeket a gyors, egyszerű, mégis finom recepteket! Miután hamar elkészülnek, így mindent könnyebben elvégezhetünk időben!

Citrommal sült lazac zöldséges körettel

Hozzávalók:

Főzzük meg a rizst, vágjuk apróra a hagymát és kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük paprikával. Adjuk hozzá a meghámozott, felkarikázott répát is. Miután alaposan megpirultak a zöldségek, vágjuk le a bőr- és zsírdarabokat a szobahőmérsékletű lazacról, mindkét oldalát dörzsöljük be sóval és pirítsuk 2-2 percig. Adjunk hozzá vékonyra vágott citrom és lime szeleteket, az egyiknek facsarjuk rá a levét sütés közben. A már elkészült zöldségköretre is kerülhet egy kis citromlé.
Amíg sülnek a lazacok, tegyünk fazékba egy szelet citromot, öntsük bele a babot 1-2 dl vízzel, szórjunk rá némi kakukkfüvet, fedjük le és hagyjuk elforrni a vizet.
Miután elkészült, lehet tálalni a lazacot citromszeletekkel és kevés vajjal megkenve, vagy akár rá is önthetjük a sütés közben keletkezett levet.

Sajtos-grillkolbászos quesadilla

Hozzávalók:

Körülbelül 2 evőkanálnyi olajban 5 perc alatt pirítsuk üvegesre a sózott, félkarikákra vágott hagymát. Adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, időnként kevergessük meg, majd miután átsült, szedjük tányérra. Egy másik serpenyőben hevítsünk fel egy cseppnyi olívaolajat, tegyük rá egy tortillalapot és szórjuk meg reszelt sajttal, sült kolbásszal és apróra szeletelt kaliforniai paprikával az egyik felét. Óvatosan hajtsuk rá a másik felét és forgassuk meg, hogy mindkét oldal szépen megpiruljon, a sajt pedig megolvadjon. Miután ropogósra sült a tortilla, vágjuk cikkekre, adjunk hozzá apróra vágott paradicsomot és ízesítsük egy kis petrezselyemmel vagy korianderrel.

Peperonata – Az igazi olasz lecsó

Hozzávalók:

Vágjuk csíkokra a paprikákat és szeleteljük vékonyra a hagymagerezdeket. Hevítsünk fel olívaolajat egy mélyebb serpenyőben, pirítsuk meg rajta a fokhagymát és a pepperonit, majd gyakori kevergetés mellett adjuk hozzá a paprikát. Két-három perc után szórjuk meg porcukorral és süssük tovább, amíg a cukor karamellizálódik. Öntsük fel paradicsomszósszal, lassú tűzön pároljuk 10 percig, végül fűszerezzük tengeri sóval, oregánóval és bazsalikommal.

Ha még több időt szánnánk az új tanév kezdeti időszakára, akkor felejtsük el a nehéz bevásárlótáskákat és a sorbanállást: rendeljük meg a családi ebéd hozzávalóit az Online Príma-ról!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva