Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Nyár az őszben – Ehető virágok
2017-09-20
Az ehető virágok trendje egyre csak növekszik, bár sokan idegenkednek az elfogyasztásuktól. Pedig ha belegondolunk, a bodzából is szoktunk szörpöt, limonádét készíteni... Persze azért legyünk körültekintőek és vigyázzunk, milyen növények szirmai kerülnek a tányérunkra! Erről adunk néhány jótanácsot.

Nem minden virág ehető!

Győződjünk meg arról, hogy a tányérunkra került virág valóban alkalmas emberi fogyasztásra! A borágóval, a gyermekláncfűvel, a körömvirággal, az apró bársonyvirággal, a sásliliommal, a tökvirággal és az ételeink egyik legnépszerűbb dekorációjává vált árvácskával nem fogunk mellé nyúlni. Hortenziát, koronavirágot, leandert, nárciszt, sétányrózsát azáleát és klemátiszt viszont semmiképp ne tálaljunk, mert mindegyik mérgező.

Csak a szirmokat fogyasszuk!

Néhány kivétel persze akad, de alapvetően ha egy virágra azt mondják, ehető, ez az állítás kizárólag a szirmaira vonatkozik. Fogyasztás előtt mindenképp távolítsuk el a bibét, a porzókat és a csészeleveleket!

Figyeljünk az évszakokra!

A gyümölcsökhöz, zöldségekhez hasonlóan a virágokra is vonatkozik az örök igazság: ahogy változnak az évszakok, úgy változik az ízük is. Télen valóban nehéz szezonális virágokat találni, de tavasztól őszig minden növénynek megvan a maga virágzási ideje. Próbáljunk ehhez alkalmazkodni, így biztosan nem fogunk csalódni egy-egy elrágcsált sziromban. Ha pedig a hideg téli hónapokban csempésznénk egy kis színt ételeinkbe, tegyük a virágokat a fagyasztóba – szerencsére sokáig elállnak. Néhány óráig történő tároláshoz azonban bőven elegendő lesz a hűtő és egy nedves törlőkendő, amibe beletekerhetjük őket.

Válasszunk megbízható forrást!

Ahogyan semmilyen termést, úgy virágot sem szabad fogyasztás céljából nagy forgalmú út mellől szedni. Keressünk ehető virágokkal foglalkozó termelőket vagy ültessünk néhányat saját kertünkben. Rovarirtóval viszont ne kezeljük őket, mert a benne lévő vegyületek komoly egészségkárosodást okozhatnak.

Recept

Ha minket is utolért a virágőrület, elsőként próbálkozzunk egy egyszerű, mégis mutatós árvácskatortával.

Árvácskatorta

Hozzávalók:

Annyira könnyű dolgunk lesz, hogy még csak a sütőt sem kell beizzítanunk ehhez a virágos finomsághoz. Először kenjük meg baracklekvárral a tortalapot, utána pedig készítsünk pudingot tejből és pudingporból, a rajta szereplő leírás szerint. A kész pudingot ízesítsük egy kis rummal, majd oszlassuk el egyenletesen a tortalapon. Végül alaposan tisztítsuk meg az árvácskafejeket, díszítsük a tortánkat és tegyünk néhány órára a hűtőbe, hogy összeérjenek a különböző ízek.

Jó étvágyat!

Ha ehető virágot nem is találsz nálunk, de más hozzávalókat néhány kattintással megrendelhetsz a Príma Online oldaláról! Neked már csak azt kell eldöntened, milyen ételt dekorálnál virágokkal, hogy aztán minden szükséges összetevőt frissen az ajtód elé szállíthassunk!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva