Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
A legfurcsább árucikkek, amiket az interneten próbáltak eladni
2017-09-20
Az internetet böngészve általában célirányosan keresgélünk, ha szeretnénk megrendelni valamit, ám még így is előfordulhat, hogy igencsak furcsa holmikra bukkanunk. Ezek közül gyűjtöttünk most össze hét darabot, melyeket akár hisszük, akár nem, valóban eladásra kínáltak az e-kereskedelemben.

Izland

Egy webáruházban kínálták eladásra Izlandot a 2008-as bankcsőd után. A hirdetés szövegében az állt, hogy a teljes sziget megvásárolható, az izlandi származású világhírű énekesnő, Björk kivételével. Mondanunk sem kell, a nagy üzlet végül nem jött létre.

Német nyelv

Nemcsak országot, hanem egy komplett nyelvet is próbáltak már eladni. A Német Nyelvvédő Szövetség bocsátotta áruba védelmezett nyelvüket, ezzel a lépéssel pedig az angol nyelv egyeduralma elleni tiltakozásukat akarták kifejezni.

Szellem

Az eBay már-már híressé vált furcsa aukcióiról – legalábbis nem kell sokáig keresgélnünk az oldalukon, ha valami szokatlan dolgot vásárolnánk. Nagy-Britanniában például a híres angol szellemek közül próbáltak eladni egyet az aukciós oldalon, ám a hirdetés azonnal törlésre került, mert a szellem létezése nem igazolható számlával.

„Gazdag vagyok” alkalmazás

Ez a történet ugyan nem webáruházhoz köthető, ám mindenképp figyelemre méltó eredményt produkált az online eladások terén. Az Apple alkalmazástárában, az App Store-ban jelent meg egy Gazdag vagyok címre keresztelt applikáció néhány évvel ezelőtt, mely az égvilágon semmit nem tudott, de azt nagyon jól. Összesen nyolc ember töltötte le az ezer dolláros (körülbelül 255 ezer forint) alkalmazást, pénzükért cserébe pedig egy rubinról készült képet kaptak. A programot azóta törölték az App Store-ból.

Hollywood felirat

Talán sokan nem tudják, de a jól ismert hegyoldalban kiállított Hollywood feliratnak volt egy elődje: az első verzió 1923-ban került fel a helyére. A jelenlegi változatra az 1940-es években cserélték le, a régi betűk pedig tetemes összeget hoztak tulajdonosuk kasszájába: közel 100 millió forintért adta el az eBay-en.

Vadászrepülő

A katonai eszközök igen népszerűvé váltak az online kereskedelemben. Egy F/A-18-as vadászbombázót meg is próbáltak értékesíteni az interneten; tulajdonosa egy roncstelepről szerezte be a gépet és állítása szerint a fenntartása havonta legalább tízmillió forintba kerül. Az egymillió USA dolláros üzlet végül nem valósult meg, az FBI figyelmeztetése alapján ugyanis a vadászgépet kizárólag amerikai állampolgárnak értékesíthették volna, és az államok légterét sem hagyhatta volna el.

Páncél tengerimalacoknak

Senki nem gondolta volna, hogy bármikor szüksége lehet egy tengerimalac-páncélra, egészen addig, amíg valaki el nem kezdte árusítani azt. Nem igazán tudjuk, mennyire lenne hasznunkra egy páncélozott kisállat egy nagy csatában, de az tény, hogy nagyon jól áll neki a fémöltözet.

Ha ezekhez hasonló furcsaságokat nem is rendelhetünk, a napi bevásárlást néhány kattintással elintézhetjük a Príma Online-on, így nekünk már nem kell nehéz szatyrokat hazacipelnünk. Nyugalom, mi megkímélünk a szellemektől!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva