Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Gesztenye minden mennyiségben – Leves, főétel és desszert az ősz sztárjával
2017-09-29
Gyerekként sündisznót és más állatokat formáltunk belőle, felnőttként pedig inkább a konyhánkban hasznosítjuk a gesztenyét. Összegyűjtöttünk négy receptet, melyekkel ráhangolódhatunk a hideg őszi napokra.

Narancsos gesztenyeleves

Hozzávalók

1 l tej
1 narancs héja
1 db vanília
25 dkg gesztenyemassza
1 marék mazsola
5 csepp rumaroma
2 ek. keményítő
tejszínhab
½ dl víz

Főzzünk fel fél liter tejet egy vaníliarúddal és egy narancs lereszelt héjával, illetve levével. A másik fél liter tejet főzzük össze a gesztenyemasszával és ízesítsük néhány csepp rumaromával. Turmixoljuk össze a két keveréket addig, míg egy sima masszát kapunk. Végül dolgozzunk össze két evőkanál keményítőt egy kis vízzel, adjuk a leveshez, főzzük még egy percig és kész is az első fogásunk. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy akár mazsolával is.

Zsályás-gesztenyés spagetti pulykahússal

Hozzávalók

50 dkg durum spagetti
6 ek. olívaolaj
16 levél zsálya
20 szem fagyasztott gesztenye
3 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
25 dkg pulykamell
1,5 dl főzőtejszín

Főzzük meg a tésztát a csomagolásán található leírás szerint. Forrázzuk le a fagyasztott gesztenyét, majd vágjuk apróra. Közben kevés olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, adjuk hozzá a felszeletelt pulykát, majd miután a hús is megpirult, forgassuk össze a gesztenyével. Fűszerezzük 3-4 levél felaprított zsályával, sóval, borssal. Dolgozzuk bele a tejszínt, forraljuk egy kicsit közepes lángon és sűrítsük a lereszelt parmezán felével. Halmozzuk a tésztánkra az elkészült pulykaragut, végül díszítésként pirítsunk rá kevés olívaolajon néhány zsályalevelet. Mutatós és egyben roppanós dekoráció lesz belőle.

Gesztenyés-gombás csigatészta cukkinivel

Hozzávalók

14 db nagy csigatészta
2 db cukkini
15 dkg natúr gesztenye
25 dkg csiperkegomba
2 fej újhagyma
2 ek. vaj
1 gerezd fokhagyma
2 dl  
1 ek. natúr joghurt
4 dkg trappista sajt
citrom
étolaj

 

Főzzük meg a tésztát a csomagolásán található leírás alapján. Vágjuk apróra mindkét féle hagymát, valamint a gombát és a natúr gesztenyét is. Hevítsük fel a vajat és az olajat egy serpenyőben és néhány percig süssük rajta a hagymát. Miután felpirult, adjuk hozzá a gesztenyét, öntsük fel tejszínnel, reszeljünk rá sajtot. Hagyjuk sűrűsödni, majd keverjük hozzá a joghurtot és vegyük le a tűzről. Ízesítsük citromlével, borssal és sok sóval. Végül töltsük meg a csigatésztákat a gesztenyés gombás keverékkel és süssük meg hozzá a szeletekre vágott cukkinit egy serpenyőben.

 

Gesztenyetekercs

Hozzávalók

2 csomag fagyasztott gesztenyepüré
16 dkg porcukor
2 ek. rumaroma
10 dkg vaj
2 tasak vaníliás cukor

Gyúrjuk össze a gesztenyepürét 1 evőkanál porcukorral és formáljunk belőle cipót. Keverjük habosra a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat. Szórjuk be porcukorral a gyúródeszkát, tegyük rá a masszát, majd egy akkora folpack fóliát, amekkorára nyújtani szeretnénk. Nyújtsuk ki a masszát a fólia alatt fél centiméter vastagra, kenjük meg vajkrémmel, és óvatosan tekerjük fel. Szorosan csomagoljuk alufóliába, 2 órára tegyük hűtőbe, majd miután kivettük, szórjuk meg porcukorral és máris tálalhatjuk.

A hozzávalókat pedig honnan is lenne a legkönnyebb beszereznünk, mint az Online Prímáról! Csak néhány kattintás és az ősz sztárja máris ott lehet az asztalunkon.

 

 

 

 

 

 

 

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva