Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Forró levesek a hideg őszi napokra
2017-10-10
A hidegebb idő beköszöntével jól fog esni néhány test- és lélekmelengető leves, amivel elűzhetjük az őszi melankóliát. Össze is gyűjtöttünk négyet, az egyszerű krémlevesektől az olasz különlegességekig.

Parmezános karfiolkrémleves

Hozzávalók

70 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l tej
5 dkg parmezán sajt
1 ek. napraforgó olaj
őrölt szerecsendió

bors

Igazán egyszerű és nagyszerű leves a hideg időre. Vágjuk apró kockára a hagymát, majd a fokhagymával együtt pároljuk puhára egy kevés olajon. Adjuk hozzá a rózsáira szedett karfiolt, egy kis sót, és öntsük fel tejjel. Főzzük puhára fedő alatt, majd miután megpuhult a zöldség, botmixerrel krémesítsük. Szórjuk rá az őrölt szerecsendiót, parmezán sajtot, végül tálalás előtt ízesítsük friss őrölt borssal.

Répaleves

Hozzávalók

400 ml víz
7 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
250 ml főzőtejszín
5 g vaj

bors

Nagyon egyszerű dolgunk lesz – szerencsére hamar jóllakhatunk ezzel az isteni répalevessel. Egyszerűen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát a vajban, szeleteljük rá a répát, öntsük fel vízzel és főzzük addig, amíg megpuhul a zöldség. Utána sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük fel főzőtejszínnel és turmixoljuk simára. Ugye, nem is volt olyan nehéz?

Gesztenyekrémleves brandy-vel

Hozzávalók

30 dkg főtt gesztenye
1 l alaplé
2 ek. barna cukor
6 dkg vaj
1 szár zeller
1/2 db alma
1 dl főzőtejszín
2 tk. pirított fenyőmag
2 ek. brandy

bors

Egy forró különlegesség, amivel akár vendégeinket is meglephetjük. Főzzünk meg egy csomag előfőzött gesztenyét a húslevessel (vagy 30 dkg gesztenyét úgy, hogy előtte bevágjuk a tetejét) körülbelül 20 perc alatt közepes lángon. Tegyük a levesbe az apróra vágott zellert, ezt is főzzük 20 percig. Pucoljuk meg és szeleteljük fel az almát, karamellizáljuk a vajjal és a cukorral, majd ezt is adjuk a leveshez. Miután megfőtt, pépesítsük botmixerrel és jöhet a brandy, amit még 5 percig hozzáfőzünk. Zárjuk el a leves alatt a tüzet, öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük egy kis borssal, majd tálaljuk pirított fenyőmaggal.

Minestrone parmezánnal

Hozzávalók

20 dkg fehérbab
2 szál zeller
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db burgonya
1 db paradicsomkonzerv
1 db paradicsom
1 db babérlevél
5 dl húsleves
10 dkg szalonna
parmezán sajt
olívaolaj
pesto

bors

Az olaszok nem éppen a leveseikről híresek, de valljuk be, ügyesen feltalálták magukat, ha a maradékok felhasználásáról van szó – így született meg ugyanis a minestrone leves. A rengeteg hozzávaló ellenére alig lesz dolgunk vele. Először főzzük össze a babot, a paradicsomot, a babérlevelet és a burgonyát. Utána süssük ki az apróra vágott szalonnát, a zöldségeket szintén apróra vágva öntsük hozzá, végül jöhet a főtt bab, a paradicsomkonzerv és a húsleves. Ízesítsük sóval, borssal, forraljuk össze az egészet, majd tálaljuk pestoval és parmezánnal.

Ha pedig nincs kedved kimozdulni a nagy hidegben, akkor nem is kell felkapnod a nagykabátot, mert néhány kattintással akár házhoz is rendelheted a hozzávalókat az Online Prímáról.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva