Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Gyors, mennyei pizzás csigák
2017-11-02
Íme, a millió dolláros kérdés: mit teszel, ha vendégeket vársz, és hirtelen a konyhádban található alapanyagokból kell kihoznod valami finomat, mégis ütőset? Mutatjuk!

Ha nem elégszel meg a bolti rapidfalatkákkal és inkább egy különlegességgel dobnád fel az estét, mindenképpen vess be legalább egyfajta házi finomságot: legyen az egy bitangerős salsa szósz a tortillához, csodás csokis muffin, esetleg mennyei pizzás csigák… Mind-mind rettentően könnyen elkészíthető fogások, amikben benne van szíved és lelked! Lehet ennél szebb gesztus a vendégek felé?

Jöjjön hát a pizzás csiga receptje! Meglehetősen egyszerű az elkészítése és megunhatatlanul finom.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Langyos (enyhén meleg) tejben felfuttatjuk az élesztőt: az élesztős-tejes bögre alufóliával lefedve mehet a meleg radiátorra. Amíg várjuk, hogy az élesztő felfusson, elő is készíthetjük a terepet a szószhoz: aprítsuk fel a hagymát és kockázzuk fel a sonkát.
  2. Ha az élesztő felfutott, dolgozzuk el egy nagy tálban a liszttel, olajjal, sóval és cukorral. Nem lesz szükségünk fakanálra: tiszta, enyhén lisztes kézzel mehet is a gyúrás, úgy áll majd össze a tészta. Amennyiben úgy érzed, hogy túl ragacsos a végeredmény, adhatunk hozzá még egy kis lisztet – óvatosan, 1-2 evőkanalanként adagoljuk, nehogy a végén túl száraz legyen. Mikor a tészta összeállt, kezdődhet a kelesztés! Két lehetőség közül is választhatunk: ha már elég meleg a radiátor, tehetjük rá a tálat, de akár egy forró vízzel teli fazék felé is helyezhetjük a tésztás tálat: ez esetben ügyeljünk rá, hogy stabilan álljon rajta. Bármelyiket is választjuk, ne felejtsük el letakarni egy konyharuhával, hiszen így fogja a hő rendesen elvégezni a kelesztés folyamatát.
  3. Amíg kel a tészta, van időnk elkészíteni a pizzaszószt: először pirítsuk üvegesre a hagymát, majd süssük össze a kockára vágott sonkával. Ha összepirultak a hozzávalók, mehet bele a paradicsomsűrítmény (minimális vízzel hígíthatjuk, ha úgy érezzük, odakap), és ízlés szerint fűszerezhetjük: oregánó, bazsalikom, kakukkfű – de bátran lehet kísérletezni. A só és bors persze ne maradjon ki!
  4. Melegítsük elő a sütőt, és amint megkelt a tészta, már nyújthatjuk is nagyjából fél centi vastagra, lehetőség szerint téglalap-alakúra. Kenjük rá az elkészült pizzaszószt, majd óvatosan tekerjük fel, ügyelve a széleire, hogy ki ne folyjon belőle a töltelék.
  5. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy felszeleteljük körülbelül ujjnyi vastagságúra a remekművet és elfektetve mehetnek is a kiolajozott tepsibe a pizzás csigák. A sütőben 15-20 perc alatt, 180 Celsius-fokon sülnek ropogósra.

 

Kész is a fantasztikus pizzás csiga! A tetejét megszórhatjuk még friss petrezselyemmel, nagyon szép látványt fog nyújtani. Már csak egy dolgunk maradt: mielőtt a vendégek az összes pizzás csigát elkapkodják, kóstoljuk meg… legalább hatszor!

 

Hiányzik valamelyik hozzávaló, de a vendégek érkezése előtt még rendbe kéne tenni a lakást vagy egyszerűen éppen munkahelyen ülsz? Semmi gond! Irány a Príma Online, ahol könnyen össze tudod válogatni a szükséges termékeket és otthon már a futártól kell csak átvenned, megspórolva a bolti vásárlást!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva