Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Narancsos finomságok
2017-11-21
Kerek, ízletes C-vitaminbomba, és egyben egy szín névadója is. Eredetileg Kínából származik, manapság pedig Brazíliában és az USA-ban termelik belőle a legtöbbet. Bizony, ahogy közeleg a tél, közeledik a narancsszezon is!

A jó hír az, hogy a narancsot önmagában is felhasználhatjuk. Elég egy kézi gyümölcsfacsaró és máris élvezhetjük otthonunkban a 100%-os narancslevet. De miért ne próbálkozhatnánk meg a kandírozott narancshéjjal? Egyszerű, de nagyszerű finomság!

Házi kandírozott narancshéj

Hozzávalók:

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a narancsokat, majd töröljük őket szárazra. Hámozzuk meg őket, és a belső, fehér héjat távolítsuk el egy éles késsel. Vágjunk fél centi széles csíkokat, és egy napra áztassuk be őket vízbe. Másnap körülbelül 5 percig főzzük a narancshéjakat annyi vízben, hogy éppen ellepje, majd mossuk át a csíkokat. A cukrot öntsük bele a vízbe, majd tegyük fel forrni és ha már besűrűsödött a cukorszirup, tegyük bele a narancshéjat és főzzük üvegesre. Forgassuk kristálycukorba, vagy ha vendégvárónak szánjuk, mártsuk csokoládéba! Üvegtálon kínálva igazán tökéletesen mutat majd. Ha pedig a kandírozás helyett cérnára fellógatva kiszárítjuk a narancskarikákat, otthonunk (illatos) díszei válnak belőle.

Narancspuncs

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ha innánk valami finomat, miközben a vitamin utánpótlásunkról is gondoskodnánk, a bekuckózós őszi-téli esték tökéletes itala lehet a narancspuncs. Ehhez 1 liter forró vízbe áztassunk néhány citromos teafiltert, adjunk hozzá egy fahéjrudat, egy vaníliarudat és némi szegfűszeget. Facsarjuk bele 5 narancs és 1 citrom levét, majd kis lángon melegítsük át! Mézzel vagy édesítőszerrel édesíthetjük. Ebben a formában gyermekek is fogyaszthatják, de felnőtteknek keverhetünk hozzá egy kevés rumot vagy vörösbort is – így már egészen a téli vásárok hangulatát idézi.

Narancsos sajttorta

Amennyiben egy finom desszerttel szeretnénk elkápráztatni a családot, a legjobb választás lehet egy isteni narancsos sajttorta! Megsüthetjük akár karácsonyra, de a hétvégi menü koronájaként is megállja a helyét.

Hozzávalók egy nagyobb méretű tortához:

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsalékkal. Csatos sütőforma aljába tömködjük és 165 Celsius-fokon körülbelül 10 percig sütjük. Ez lesz a tortánk alapja. Miközben hagyjuk hűlni, a krémtúrót, a cukrot, a pudingport, a tojásokat, és a narancs kifacsart levét alaposan összekeverjük és a 165 Celsius-fokos sütőben körülbelül 50 percig sütjük. Onnan tudhatjuk, hogy elkészült, ha még remeg a közepe. Ezekután hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy még szilárduljon. A narancsokat hámozzuk meg és vágjuk karikákra. Melegítsük fel a lekvárt és kenjük el a kihűlt tortán, majd helyezzük rá a narancsszeleteket. Jó étvágyat!

Tetszettek a receptek és csapnál egy finom, egészséges narancslakomát? A konyhában elég időt fogsz eltölteni, így jó lesz rápihenni a munkára. És hol spórolhatnál egy kis időt, ha nem a vásárláson? Rendeld meg a hozzávalókat és egy jó nagy adag narancsot a Príma Online weboldalán és már csak a futárt kell megvárnod a finomságokért és vitaminbombákért!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva