Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Csekkbefizetés gyorsan, kényelmesen – automatán
2017-11-28
A Magyar Posta Príma üzletekben elhelyezett automatáin keresztül befizetheti valamennyi típusú – gépi és kézi kitöltésű – sárga és fehér csekkjét az üzlet nyitvatartási idejében, bankkártyával vagy készpénzzel.

Egy fizetési tranzakció keretében maximum 5 darab csekket, összesen maximum 290.000 Ft összegben lehet befizetni. Az automata a behelyezett csekkről beolvassa a rajta szereplő adatokat. Ha az automata az összeget nem értelmezi automatikusan, azt Önnek kell rögzítenie. Ez esetben ügyelni kell a pontos összeg begépelésére, mivel az automata a beírt összeggel továbbítja a befizetést, függetlenül a csekken szereplő összegtől. Beolvasás után a csekket ki kell venni az automatából. Egymást követően akár több csekket is beolvashat.

 

Az automata a befizetett csekken érvényesítési lenyomatot nem helyez el. Bankkártyával történő fizetés esetén a befizetés igazolására az automata által nyomtatott bizonylat, készpénzes fizetés esetén a pénztárnál kapott tranzakciós bizonylat és pénztárbizonylat együttesen szolgálnak. Mivel a csekket érvényesítés nélkül, teljes méretben, eredeti állapotában az automata visszaadja – tehát nem csak a postai befizetés esetén megszokott feladóvevényt – figyelni kell arra, hogy a már befizetett csekket ne adjuk fel még egyszer, mert a dupla befizetésből származó kárért a Posta nem vállal felelősséget.

 

Bankkártyával történő fizetési mód választása esetén kártyás fizetésre az automata alsó részén elhelyezett POS terminál ad lehetőséget. A fizetési tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül. Az automatán történő befizetésért a Magyar Posta Zrt. a befizetőnek díjat nem számít fel.* Készpénzben történő fizetési mód választása esetén az automata egy bizonylatot nyomtat, amelynek segítségével az azon lévő összeget a bolt kijelölt kasszájánál lehet készpénzben kifizetni. A bolt kasszájánál a csekkek összege kizárólag készpénzzel fizethető ki, a boltban vásárolt egyéb árucikkektől elkülönítetten, még abban az esetben is, ha a boltban vásárolt árucikkeket is készpénzzel kívánja kifizetni!

A csekkbefizető automatával rendelkező Príma üzletek listát itt találja.

*A befizető bankja által a bankkártyás vásárlásért felszámított díjak, illetve egyéb költségek azonban a befizetőt terhelik.

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva