Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
A legjobb ehető karácsonyfadíszek
2017-11-27
Miért ne lehetne idén nem csak gyönyörű, de finom is a karácsonyfa? Na nem arra gondolunk, hogy a karácsonyi halászlé mellé fogyasszuk el az örökzöldet is! Valójában a karácsonyfadíszekről beszélünk, melyek bizony nem csak csillogó-villogó gömbök, harangok és angyalkák lehetnek, de akár ínycsiklandozó házi édességek is! Összegyűjtöttünk néhány egyszerű finomság receptjét, amik méltó díszei lehetnek a karácsonyfának!

Popcornfüzér

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kezdjük valami igazán egyszerűvel, aminek elkészítésébe bevonhatjuk a kicsiket is! Pattogtassunk ki popcornt, olvasszunk fel gőz felett egy tábla étcsokoládét, majd a kipattogott kukoricadarabokat mártsuk bele a csokiba! Miután a popcornon megdermedt a csokoládé, húzzunk kesztyűt és kezdjük el őket felfűzni tűvel egy cérnaszálra. A popcorn darabkák közé kerülhet más finomság is, például mályvacukor! Figyelem! Ez a dekoráció csak olyan fára ajánlott, amin nincs olyan világítás, mely hőt termel. Ne olvadjon meg az a dísz, ha már ennyit dolgoztunk vele!

 

Kandírozott ananász

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukrot olvasszuk fel vízben, majd amikor az már folyékony és áttetsző, mártsuk bele a felszeletelt, héj nélküli ananászdarabokat. Az ananászdarabokat tegyük rá egy fémrácsra, majd szárítsuk ki őket szabad, meleg levegőn vagy a sütőben – ám utóbbi esetben legyünk óvatosak, meg ne égjenek! A kész, száraz ananászdarabok így már a fa díszei lehetnek, ha átfűzzük őket egy cérnával, de tetszés szerint csokoládéba is márthatjuk őket!

Kandírozott narancs

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg alaposan a narancsokat, töröljük szárazra őket és vágjuk le a héjukat, amiket aztán szeleteljük csíkokra – de ha nagyon kreatívak vagyunk és ügyesen hámozunk, akár egyszerűbb formákra is vághatjuk őket, például csillagokra. Egy edénybe tegyünk vizet és cukrot (egy dl-hez 10-15 dkg cukor elegendő), majd a narancshéjakkal együtt forraljuk nagyjából egy órán keresztül. Ezután a narancshéjdarabokat szűrjük le, hagyjuk őket megszáradni, majd forgassuk meg őket kristálycukorban vagy mártsuk őket csokoládéba. A nagyobb darabok önmagukban szép díszek lehetnek (főleg, ha esetleg formára vágtuk őket), de a kisebb darabok egymás mellé felfűzve is jól mutathatnak, akár kandírozott citromhéjjal vagy ananásszal, sőt, akár popcornnal vagy mályvacukorral is!

 

Mézeskalács

Hozzávalók:

A tésztához

A díszítéshez:

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat és gyúrjuk alaposan össze, míg massza nem lesz belőlük. Figyeljünk rá, hogy a tészta ne legyen túl lágy, mert akkor nem a megfelelő végeredményt kapjuk! Egy deszkán nyújtsuk a tésztát körülbelül 3 milliméterre, alatta pedig ne sajnáljuk a lisztet, nehogy leragadjon. Ezek után jöhet a szaggatás, majd irány a 180 Celsius-fokra előmelegített sütő. Ha kihűltek a finomságok - vigyázzunk, nehogy odaégjenek! – egy tálban verjük krémesre a tojásfehérjét porcukorral, az elkészült mázzal pedig díszíthetjük is a finomságot!

 

Habcsók

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásfehérjét keverjük el porcukorral, majd forró vízben verjük keményre. Az így kapott habból teáskanál segítségével apró gombócokat vagy gyűrűket készítünk, melyeket sütőpapírral bevont tepsire helyezünk, de az igazi az, ha nyomózsákból apró szíveket vagy habcsókokat formálunk. Sütés után hagyjuk kihűlni a finomságokat, majd díszítsük őket tortadarával, bármilyen dekormixszel vagy akár egyszerű kristálycukorral!

 

A díszek elkészítésére és a fa dekorálására jó lesz kipihenni magunkat! Persze ez a karácsonyi rohanásban nehéz, de ha Príma Online-on intézitek a bevásárlást, pihenhettek egy kicsit otthon, míg meg nem hozza a futár a finomságokat és hozzávalókat az ünnepi vacsorához… és persze a csodálatos karácsonyfadíszekhez!

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva