Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Ezeket használd a mézeskalácsra cukormáz helyett!
2017-12-01 12:46:56
Bár a klasszikus mézeskalácsfigurákat mindig cukormázzal díszítik, valljuk be, nem mindenkinek van hozzá tehetsége. Van, hogy türelmünk nincs hozzá, van, hogy a kézügyességünk hiányzik, és van, hogy egyszerűen nincs elég fantáziánk ahhoz, hogy különböző változatos mintákat találjunk ki. De akkor mit tegyünk a mézeskalácsfigurákra? Hiszen mégse mehetnek dekoráció nélkül az ünnepi dísztálba vagy a fára… Nyugalom, van néhány ötletünk!

A felsorolt finomságok könnyen megragadnak a süteményeken némi tojásfehérjével vagy mézzel – esetleg kis karamellával vagy cukormázzal is. Persze azért egy dologra mindig ügyeljünk: bármennyire is jók az édes élvezetek, nem szabad túlzásba esnünk.

Cukormáz extra

A cukormáz a maga egyszerűségében is remek dísz lehet, de emellett - mint említettük, - tökéletes alapja lehet a többi dekorelemnek is. Egy kis ételszínezékkel pedig még izgalmasabb eredményt érhetünk el!

Színes szórócukor

A legegyszerűbb és legszínesebb ötlet! Az ezer színben tündöklő mézeskalácsfigurák tökéletes díszei lehetnek minden ünnepi tálnak és karácsonyfának. Bár a legegyszerűbb megoldás az, ha egyszerűen mindet rászórjuk a megkent finomságokra, ettől függetlenül azért itt is lehetünk kreatívak: ha például emberfigurákat vagy hóembereket vágunk ki, egyszerűen kenjük be úgy őket, hogy csak a ruhájuk helyére kerüljön a tortadekorációból.

Csokis tortadara

Persze nem muszáj mindennek színesnek lennie. Egy elegáns fenyőfához például jól illenek azok a mézeskalács díszek, amik csak a feketével és a sütemény természetes színével játszanak. A mintákat is lehet variálni: már az izgalmas, ha egy-egy csillagnak csak néhány ágát vagy csak a felét borítjuk be.

Színes cukorkák

Egyszerű és gyors megoldás! Ráadásul az apró cukrokat elég csak a még félig puha tésztába belenyomni. Egy dologra itt is ügyeljünk: könnyen lehet túl sok a jóból!

Csokoládészívek

Van kedvesebb dolog a csokoládészíveknél? Igen! Ha valamilyen kedves formában rakjuk ki őket! A szív alakú csokoládédarabkák remek dekorelemek, amikkel kis fantáziával könnyedén játszhatunk.

Fiús dekormix és Hercegnős dekormix

Míg a fiús dekormix kék finomságokat tartogat, a lány dekormix rózsaszínűeket. Ám nem a színek a fontosak, hanem a közös élmények! Egy egyedi díszítésű mézeskalács-csomag például remek ajándék lehet a gyerekek barátainak, vagy annak, akit karácsonyi ajándékozásra húztak a suliban.

Kókuszreszelék

Ha már annyi süteménynél bevált, miért ne használhatnánk itt is kókuszreszeléket, ami akár némi havas hangulatot is kölcsönözhet a finomságunknak! Nem kell túlgondolni, csak szórjuk bátran!

Marcipán

A végére pedig jöjjön egy klasszikus megoldás: a marcipán, aminek formázásában a kicsik ismét könnyen segíthetnek. Néhány különböző méretű golyócska már látványos díszítőelem lehet, de  kivághatunk apró hóembereket és fenyőfákat is belőle.

Rendeld meg a díszítőelemeket a Príma Online-on a mézeskalács hozzávalóival együtt. Hiszen mégis kinek van ideje a karácsonyi forgatagban boltba járni? Míg a futár kihozza a megrendelt termékeidet, otthon nyugodtan készülhetsz a karácsonyra. Feladat van elég, nem?

 

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva