Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
Finom fogások az újév első napjaira
2017-12-22
Az új esztendő első napjain fontos, hogy kellő mennyiségű lencsével és malaccal bevonzzuk a jó szerencsét. Remek hír, hogy mindkettőből nagyon ízletes fogások készíthetők! Össze is gyűjtöttünk hármat, hogy jól induljon az új év.

Gombás-boros lencseleves

Hozzávalók:

10 dkg gomba
2 dl vörösbor
35 dkg lencse
citromlé
1 ek. méz
3 ek. étolaj
1 sárgarépa
1 fehérrépa
petrezselyem zöldje
½ fej hagyma
½ fej zeller

cukor
liszt

Elkészítés:

Mossuk meg a lencsét, válogassuk át, áztassuk be 1-2 órára, majd tegyük fel főni némi vízben, attól függően, hogy híg vagy sűrű levest szeretnénk készíteni. Közben pároljuk meg a gombát és tegyük a levesbe a sárgarépát, a fehérrépát, a fél hagymát, illetve a petrezselyem zöldjét. Miután a lencse kellően megpuhult, adjuk hozzá a gombát és a mézet, majd picit sózzuk meg. Készítsünk rántást az olajból és a lisztből, ezután főzzük össze a levessel és öntsük hozzá a vörösbort is. Végül ízesítsük cukorral, ecettel, és egy kis citromlével, esetleg dúsítsuk tejföllel.

Pikáns sertéshúsos lencsefőzelék

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús
50 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 erőleveskocka
pirospaprika
chilipaprika
piros arany
étolaj

bors

Elkészítés:

Áztassuk éjszakára sós vízbe a lencsét, majd másnap tegyük fel főni. Amíg elkészül a lencse, pirítsuk meg kevés olajon a kockára vágott vöröshagymát. Zúzzuk bele a fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal, két kanál piros- és chilipaprikával. Tegyük hozzá a sertéshúst, engedjük fel kevés vízzel, majd pároljuk fedő alatt. Ha a lencse félig megpuhult, öntsük össze a hússal és így pároljuk tovább. Főzzük addig, amíg a lencse teljesen megpuhul, és csak ezután tálaljuk.

Ropogós sertéscomb ananászos-káposztás burgonyával

Hozzávalók:

1,5 kg sertéscomb
1 kg burgonya
3 ek. sertészsír
3 ek. méz
2 db chilipaprika
1 doboz ananászbefőtt
5 fej vöröshagyma
1 kg savanyú káposzta
1 dl sör
2 babérlevél
2 szegfűszeg
borókabogyó

bors

Elkészítés:

Vagdossuk be a sertéscomb bőrét rombusz alakban, és szórjuk meg bőségesen sóval és borssal. Kockázzuk fel a hámozott burgonyát, vágjuk vékony csíkokra a vöröshagymát, és aprítsuk fel a kimagozott chilipaprikát. Hevítsük fel a zsírt egy nagyméretű serpenyőben, pirítsuk meg benne a burgonyát és a hagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt ananászt (a levével együtt), a babérlevelet, a szegfűszeget, a káposztát, a chilit és a borókabogyót, majd ízesítsük sóval. Közben keverjük el a mézet a sörrel, kenjük meg vele a húst, majd fektessük a burgonyára. Süssük kb. 100 percig 175 Celsius-fokon, időnként kenegessük meg a mézes sörrel. Tálaljuk pecsenyéstálban.

A legfinomabb fogásokhoz ugyan szükségünk lesz némi időre, a bevásárlást viszont könnyen megspórolhatjuk, ha az Online Prímáról rendeljük meg a hozzávalókat! Csak a jó hangulatról és az előmelegített sütőről kell gondoskodni, a többit futáraink intézik!

 

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva