Oldalunkon cookie-kat használunk a jobb teljesítmény és testreszabott tartalom érdekében.
Kosár tartalma:
? termék ? Ft értékben
Üdv ?! | Fiókom | Kijelentkezés
4 egzotikus recept Emil konyhájából
2018-01-18
Kalandos útjaim során sok érdekességet láttam a világ körül. Amíg azzal a céllal jártam kontinensről kontinensre, hogy létrehozzam a tökéletes szupermarketet, az is eszembe jutott, milyen különleges ételeket varázsolhatunk a boltok polcairól az asztalra. Ahány helyen jártam, annyi különleges fogással találkoztam – ezek közül össze is gyűjtöttem a kedvenceimet!

Egzotikus gyümölcssaláta

Hozzávalók:

Kezdjünk egy igazán egyszerű salátával! Pár perc alatt elkészíthetjük: szeljük ketté mindkét ananászt, vágjuk kockára a húsát, keverjük el a többi (apróra vágott) gyümölccsel, locsoljuk rá a likőrt és szórjuk meg egy kis mentával. Ha a tálalásba is vinnénk egy kis csavart, akkor használjuk „tányérnak” a kivájt ananászok megmaradt héját és jól hűtsük be fogyasztás előtt.

Avokádókrém

Hozzávalók:

Nem csoda, hogy az avokádókrém kis hazánkban is egyre népszerűbb csemege, elvégre ez az egyik legízletesebb gyümölcskrém, amit valaha kóstoltam. Ha mi is szeretnénk meggyőződni erről, akkor egy kanállal vájjuk ki az avokádó húsát, adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és az apróra vágott hagymákat. Fűszerezzük ízlés szerint, öntsünk rá citromlevet, majd az egészet pépesítsük botmixerrel. Halkan megsúgom, pirítóssal a legfinomabb!

Ramen pulykával

Hozzávalók:

A japánok még a legegyszerűbb tésztaleves elkészítésének is megtalálták a maga módját. Először is főzzük meg a rizstésztát a csomagolásán található leírás szerint. Utána forraljuk fel a csirkealaplevet, tegyük hozzá az apróra vágott brokkolit, a sárgarépát, a főtt tojást két részre vágva, a hagymákat, majd ízesítsük borssal, gyömbérrel, chilivel, szójaszósszal, szezámmaggal és citromlével. Várjunk türelmesen, amíg kellően megpuhulnak a zöldségek, ekkor keverjük hozzájuk a sült pulykahúst. Végül öntsük fel egy kis kókusztejjel, tálaljuk a rizstésztával és petrezselyemmel.

Mexikói salsa

Hozzávalók:

Aki szereti a mexikóiak csípős gasztronómiáját, annak ez a salsa igazi csemege lesz! Botmixerrel pürésítsük a felaprított hagymákat, a kockára vágott paradicsomot, a jalapenot és a koriandert. Ízesítsük sóval, borssal, a lime kifacsart levével és néhány csepp olívaolajjal, majd újra turmixoljuk össze jó alaposan. Készen is vagyunk! Jó étvágyat!

Még ha ezek a receptek nem is igényelnek sok időt, valljuk be, minden perc számít – főleg, ha vendégeket várunk és a lakást is rendbe kell tenni, a terítésről nem is beszélve! Ne töltsük bevásárlással ezeket az értékes perceket, rendeljünk meg minden hozzávalót az Online Prímáról!

2018 © CBA-üzletlánc - All rights reserved - Minden jog fenntartva